AM ÎNFRÂNT! România eșuată domină Europa! Suntem pe primul loc la infectările cu Covid și pe locul doi la creșterea prețurilor carburanților

1

…și cât de mult ne-am dorit să fim lideri în Europa. Am reușit să-i umilim la capitolul infectări și decese cauzate de Covid, dar am ratat la mustață poziția de lideri la scumpirea carburanților.

Se spune că doar învingătorii vor rămâne în istorie. Locul doi, deși ”onorant”, va fi dat uitării foarte curând. Nu este însă totul pierdut! Mai avem timp să ne clasăm și la scumpirile de carburanți pe prima poziție, mai ales că suntem pe ”drumul cel bun”.

România eșuată începe să-și arate forța. Starea recunoscută chiar de președintele în exercițiu, după 7 ani de mandat, tinde să ofere țării primele poziții la ce-i mai rău pentru populație. Ultimele date oficiale Eurostat ne plasează pe poziția secundă în EU la scumpirile de carburanți. Și ce este mai rușinos… micuțul Luxemburg este liderul. Măcar acolo populația este remunerată decent, iar standardul de viață le face suportabilă majorarea.

EUROSTAT: ”Cele mai mici creșteri anuale de prețuri s-au înregistat în Italia, Finlanda și Grecia (18%), precum și în Irlanda (15%).

La începutul lunii octombrie, prețul benzinei a atins în România maximul ultimilor 7 ani, iar cel al motorinei maximul ultimilor 3 ani.” Detalii AICI.

Poate-i înfrângem pe luxemburghezi… Poate, pentru că avem toate premisele: criză sanitară, criză economică, criză socială și criză politică. Suntem o țară de crizați, conduși de un guvern interimar, lipsit de credibilitate, de susținere politică sau măcar publică, dar măcar susținut de președintele țării, singurul care mai crede că România poate ajunge și mai rău de atât, altfel nu ar insista atât de mult cu ambiția personală de a avea guvernul lui. Oameni mici, ambiții pe măsură…

Să păstrăm doza de optimism! Avem șanse reale să ajungem lideri ai scumpirilor și la alte capitole. Așteptăm cu interes facturile la gaze și energie electrică. Și pentru ca umilința să fie și mai mare, să le spunem europenilor că am ajuns în halul ăsta, deși România are propriile resurse de gaze, petrol, cărbune, fără însă a le menționa că le-am înstrăinat, ca să putem cumpăra de 10 ori mai scump ceea ce ne aparține.

Să nu cumva să facă cei de la EUROSTAT vreun clasament la nerozie și indolență, pentru că aici am surclasa toată lumea civilizată. Poate doar bulgarii să ne dea ceva emoții, dar îi dovedim noi și pe ăștia, care în afară de cefe late și castraveți în oțet nu prea au la ce să fie lideri. Să nu ziceți de litoral, pentru că succesul de acolo se contabilizează la nemți.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Super! Felicitari tuturor partilor implicate! Bravo Florine, bravo Klaus! Acum puteti da o petrecere, mai taiati o „pamblica”, frecati porcul parlit pe spinare, beti o tuica si plecati acasa…

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău