Am vrut să mă vaccinez cu doza a doua la Ploiești, dar m-am trezit într-un haos de nedescris. Așa vreți să convingeți lumea?!

8

Din seria lucrurilor care numai mie mi se pot întâmpla face parte și experiența cu vaccinul Pfizer. Deși m-am programat pe platforma națională de vaccinare, iar autoritățile promit că lucrurile sunt simple și organizate, am avut parte de mulți nervi și timp pierdut.

Ca să ajung la partea care face subiectul acestui articol, fac o trecere scurtă în revistă a evenimentelor până la momentul cu pricina.

La prima doză am așteptat la coadă două ore

Am făcut covid la sfârșitul lunii martie (atunci când mi-au venit două mesaje diferite, la interval de câteva ore, în care eram anunțată că sunt negativă Covid în primul mesaj și pozitivă în cel de-al doilea…) așa că am amânat vaccinul până la trecerea celor 6 luni în care se spune că aș fi avut imunitatea asigurată.

Pe 18 septembrie, la ora 14.00, m-am programat la prima doză de vaccin Pfizer, la Centrul Mediurg din Ploiești. Am fost prezentă în curtea Mediurgului de la 13.30. Era aglomerat și nu se respectau programările, așa că a durat vreo 2 ore până am reușit să intru să ma vaccinez.

La a doua doză, bătaia de joc a fost și mai mare

Pentru a doua doză am fost programată, tot prin site-ul oficial, la aceeași oră, la 3 săptămâni distanță. M-am prezentat la ora14.00 fix, sperând că, poate de data asta, se va respecta programul.

Curtea centrului dee vaccinare de la Mediurg era plină. Erau cel puțin 50 de persoane, poate chiar 60. Afară ploua… lumea cu umbrele, aglomerație maximă. Se purta mască, ce-i drept, dar era distanță de 10 cm între oameni.

Am stat și am așteptat aproape o oră, timp în care nu părea să se miște mai nimic acolo. Fiind de seriviciu în acea zi, nu puteam să stau să pierd vremea așteptând ore în șir. Așa că am plecat acasă și am zis să încerc să revin peste 2 ore, poate se mai eliberează.

Am revenit după două ore sperând ca aglomerația să dispară

La ora 17.00 am fost prezentă acolo. Era mult mai puțină lume, dar încă mai așteptau să intre persoane pe care le văzusem cu câteva ore mai devreme.

Am așteptat la rând o oră. Când m-am apropiat de intrare, iese o doamnă asistentă și întreabă dacă mai este cineva pentru Pfizer. Ridic mâna. Eram singura care mai aștepta la Pfizer, toți ceilalți stând la coadă pentru Johnson. Doamna respectivă mi-a zis să mai aștept până la sfârșitul programului, adică ora 19.00, că poate mai vine cineva pentru Pfizer. N-am avut norocul ăsta, așa că, cu puțin înainte de ora 19.00 m-a trimis acasă, spunându-mi că nu poate desface o fiolă de vaccin doar pentru o persoană.

M-am enervat… am bombănit… și în drum spre casă mi-a venit ideea să încerc și la centrul de vaccinare de la Colegiul Cuza. Am urcat în taxi, am ajuns acolo, erau câteva persoane, însă programul era până la ora 20.00. Am așteptat 2 minute și am intrat. Am reușit să fac a doua doză, după o zi pierdută pe drumuri și așteptat la coadă.

Surpriza de pe platformă. Oficial, am ratat vaccinarea, deși am certificatul verde

La două zile după a doua doză de Pfizer am intrat pe aplicație pentru a vedea dacă îmi pot descărca certificatul verde. Am introdus datele și certificatul mi-a fost eliberat cu succes.
Astăzi, când am scris articolul, am intrat pe site-ul ro-vaccinare, unde m-am programat, pentru a verifica data și ora exactă.

Și, surpriză! Aici îmi apare că a doua doză de vaccin Pfizer este Ratată…

Deci, una peste alta, nu e simplu deloc să te vaccinezi. Ori organizarea de la centrul Mediurg lasă de dorit, ori așa e peste tot. Cert e că, dacă faci vaccinul obligat-forțat de împrejurări și nici încredere prea mare nu ai în el, ai toate șansele să te răzgândești de o mie de ori până să ajungi să fi înțepat.

În aproape 6 ore de așteptare am auzit fel de fel de povești, mi-au trecut prin minte o mie de scenarii, am bombănit și m-am enervat și era cât pe ce să nu mai fac a doua doză.

Nu înțeleg rostul programării online la vaccin. Dacă știam ca așa stau lucrurile, probabil făceam ca pe vremea comunismului și mă duceam cu noaptea-n cap să prind loc mai în față la coadă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

8 COMENTARII

    • Si la Al. Ioan Cuza sunt probleme cu programarile, cred ca ai nimerit doar bine cand ai fost. Eu cu programare la ora 12 pe data de 04.10.2021,cand am ajuns acolo era deja 15 persoane pentru ora 12, despre ce vorbim de programare atunci? Eu inteleg sa fii programat la ora 12,merg si intru, nu sa astept.

  1. Subscriu ! Astazi, 19 oct. am fost la Liceul Cuza pentru doza a III-a, eu, mama mea si o matusa. Foarte buna organizarea, iar personalul este de nota 10 !!! Totul s-a desfasurat conform procedurilor, nu am stat decat timpul minim alocat acestei operatiuni. Felicitari si multumiri celor care lucreaza in acest centru !!!
    Asa ca…titlul articolului este un pic tendentios. Nu aceasta este regula dupa care se desfasoara vaccinarea anti-Covid19. Da, mai apar si sincope. Dar, sa nu uitam, aceste centre de vaccinare (cel putin Lic.Cuza si CM Mediurg) sunt deschise PERMANENT, si asta de multa vreme… Iar timp pentru vaccinat a fost si este pentru toata lumea, numai vointa sa fie. Sa nu uitam ca Romania a primit peste 13 milioane de doze si s-au administrat numai vreo 8 milioane.Sanatate !!!

  2. faptul ca intelegi greu lucruri simple nu inseamna ca ceva nu functioneaza cu adevarat. organizarea sau lipsa ei de la mediurg tine bineinteles de ei. legat de platforma, e normal sa iti afiseze ca progamarea e ratata din moment ce nu ai facut vaccinul acolo unde te-ai programat, incearca sa gandesti, ai sa vezi ca nu e greu

  3. Problema este la Mediurg. Dar nu trebuie sa va faceti probleme, la ei sunt mari probleme cu orice programare, asa ca nu vad de ce ar fi diferit chiar si pentru vaccinare… Nu o singura data am avut programare la o ora, doar ca sa intru peste minim 45 de minute

  4. Prost articol….. M-am vaccinat de trei ori, la Liceu Mrazek cu prima si a doua doza si cu a trei-a la Plopeni la un centru de plasament. De fiecare data totul a decurs bine, fara timpi de asteptare sau balbe.

  5. Eu am facut a treia doza pe 1 octombrie, in jurul orei 16:30. Era multa lume care se chinuia sa-si reaminteasca cum se completeaza un formular cu intrebari. Majoritatea faceau Johnson ca sa plece din tara. Am avut pixul meu, am completat in cateva secunde cele doua formulare, am intrat imediat la medic si imediat am fost vaccinata. Am asteptat cele 15 minute post vaccinare. Cam atat. A mers foarte repede

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău