Poți să pierzi și frumos… Germania – România 2-1. Golul lui Hagi lăudat de presa internațională

0

Nimic nu este pierdut, iar România are șanse reale să termine grupa pentru mondiale pe locul 2. Depindem de rezultatele noastre și ne bazăm pe faptul că Germania va câștiga meciurile pe care le mai are de jucat.

Naționala României de fotbal suferă de la retragerea ”generației de aur”. Această națională nu diferă cu nimic de situația în care s-a aflat România, țara care nu are ce roade să culeagă atât timp cât nu a cultivat mai nimic.

Totuși, naționala de fotbal pare să iasă din mocirla sportivă în care s-a scăldat în ultimii 20 de ani. Poate și academia lui Hagi, poate și câteva talente individuale, poate și atitudinea lui Rădoi, care a demonstrat totuși cu naționala de tineret că poate să transmită ceva din atitudinea pe care el o avea în teren.

Supărarea înfrângerii cu Germania, una previzibilă, parcă nu este chiar atât de mare. În primul rând a fost superba fază a lui Hagi jr, în urmă căreia a și marcat, apoi a fost atitudinea colegilor săi, complet diferită de suferințele deja obișnuite ale naționalei.

”Atât s-a putut”… poate că doar atât, deocamdată, dar sunt semne clare că poți să înfrunți cu demnitate o națională precum cea a Germaniei. Știu, mai mereu spunem că speranța moare ultima, dar amintiți-vă că în anii trecuți nu aveam nici măcar speranță, așa cu nu avea ce să mai moară. Acum se întrezărește, iar înfrângerea de aseară parcă nu mai este atât de dureroasă.

Ce spune presa internațională: SKY –„Ianis Hagi a trăit cel mai mare moment al carierei sale, în meciul dintre Germania și România, din preliminariile pentru Cupa Mondială. În vârstă de 22 de ani, Ianis este fiul unei adevărate legende a fotbalului. În minutul 12, Ianis a făcut liniște pe Hamburg Volksparkstadion. Cu o tehnică remarcabilă, Ianis a trecut de ezitantul Antonio Rudiger și l-a învins pe Marc-Andre ter Stegen cu un șut la colțul lung.

Un gol de colecție, chiar dacă nu a fost suficient pentru ca România să obțină un punct. Jucătorul de 22 de ani, care joacă la Rangers de un an, este o mare speranță a fotbalului românesc de câțiva ani. Și nu e deloc surprinzător, dacă ne uităm la succesul tatălui său, supranumit ‘Maradona din Carpați’.”

BILD – „După un contraatac al oaspeților pe flancul drept, Ianis Hagi, cu tehnica sa excelentă, a trecut de Rudiger, iar apoi a tras pe centru de la 15 metri, cu piciorul stâng. O acțiune extraordinară!”

Felicitări pentru atitudine!

foto gsp

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău