Nu-mi place deloc ce văd că se propagă despre valul 4 al ”pandemiei”

1

Scăpați de câteva valuri, cu cifre care scad de la o zi la alta, parcă am ajuns să respirăm mai liniștiți, cu gândul la normalitate. Se pare că nu va fi chiar așa…

În primul rând, nimic nu va mai fi la fel. S-au schimbat multe și nu e neapărat rău din toate punctele de vedere. Poate că am învățat să fim mai chibzuiți, să ne gândim că ziua de mâine poate să ne schimbe radical planurile. Poate că am realizat că trebuie să ne calculăm mai bine pașii și bugetele. Asta-i partea bună.

Partea mai puțin bună este cea în care economia rămâne impredictibilă, iar impredictibilitatea este cancerul oricărui business. Nu mă refer în aceste rânduri la partea sanitară, la consecințele mai mult sau mai puțin clare ale unor raportări cu multe semne de întrebare. Nu mă refer nici la libertățile individuale, pentru că s-a dovedit că omenirea este incapabilă să și le apere cu adevărat, atunci când frica este cea care guvernează.

Mă refer la ceea ce văd din ce în ce mai intens mediatizat… valul patru din toamnă: ”Rusia se confruntă cu o explozie de îmbolnăviri cu COVID, iar în Moscova, majoritatea infecțiilor sunt cu tulpina indiană, care a devenit dominantă.

Medicii din spitalele COVID, citați de The Moscow Times, spun că noua variantă nu este doar foarte contagioasă, ci și rezistentă la tratamentele folosite până acum pentru a trata bolnavii infectați cu SARS-COV-2. Este al doilea semnal îngrijorător legat de noua tulpină, după ce oamenii de știință americani au declarat că are și o rezistență la vaccinurile dezvoltate până acum.”

Varianta Delta s-ar afla, scrie The Moscow Times, preluată de Libertatea, în spatele creșterii explozive a spitalizărilor din Moscova. Potrivit cifrelor oficiale, capitala Rusiei a înregistrat sâmbătă 9.120 de noi infecții în 24 de ore, un nivel record pentru a doua zi consecutivă. Iar primarul capitalei, Serghei Sobyanin, a declarat că varianta Delta a reprezentat 90% dintre noile cazuri.

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, avertizează că noua variantă Delta a COVID-19 ar putea să aducă noi restricții în România, dacă va exista transmitere comunitară.

Așadar, observăm că apare în spațiul public perspectiva unui nou blocaj. ”Pandemia” a generat afaceri fabuloase. Nu suntem atât de naivi încât să credem că interesele fabuloase ale unor grupuri pharma vor lăsa profitul să se scurgă atât de ușor printre degete. Reală sau nu, pandemia va fi din nou ”potențată” de aceste teme. Poate că frica nu va mai fi la fel de mare în rândul populației, însă măsuri restrictive pot fi impuse din nou, ceea ce va menține instabilitatea economică, eventual accentuând-o. De asta chiar trebuie să ne fie frică…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău