Ludovic Orban atacat de tabăra lui Cîțu: ”Seamănă tot mai mult cu Dragnea și cu Ceaușescu”. Dar ai lui Cîțu cu cine seamănă?

0

Mai sunt trei luni până la alegerile pentru șefia PNL, iar lupta din interiorul partidului scoate la lumină trădări și repoziționări radicale. Cei care până mai ieri îl lăudau pe Ludovic Orban îl acuză acum de comportament dictatorial.

Pentru șefia PNL se confruntă deja actualul lider, Ludovic Orban, cu premierul Florin Cîțu. Momentan nu se acuză reciproc în mod direct, însă susținătorii lor o fac. Cei mai vehemenți sunt cei din tabăra susținătorilor lui Florin Cîțu, dintre care se remarcă Rareș Bogdan, Robert Sighiartău și Raluca Turcan.

„Am ales sa nu fiu în echipa atunci când dvs. ați ales sa trădați partidul. Ați cedat trei ministere competitorilor de la USR ca să obțineți poziția de la Camera Deputaților, dar mai mult ca să vulnerabilizați poziția PNL cu Cîțu premier.

Ăsta e sindrom ceaușist. Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el. În loc de democrație liberală în propriul partid ați ales regimul unipersonal. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, i-a reproșat Sighiartău lui Orban.

Până mai ieri, când PNL guverna singur, toți cei enumerați nu mai pridideau cu laudele aduse lui Orban. Greșea sau nu… era cel mai bun și făcea doar bine.

PNL nu a mai guvernat singur, obținând un procent jenant la alegeri, ca toate partidele. Se întâmpla pe fond de criză sanitară, dublată cu dificultăți economice. Conjunctura aproape că a anulat ura maselor față de PSD, USR nu a trecut de stadiul de slogan corporatist și nimic concret în plan politic, drept care PNL se poate spune că nu a putut mai mult. Președinte: Ludovic Orban. Responsabil: Ludovic Orban. Toți ceilalți: sfinți cu aură.

Alegerile au trecut, guvernarea s-a împărțit, mulți liberali pierzându-și posturile. Vinovat: Ludovic Orban. Așa e în politică. I se reproșează că nu s-a lupat mai mult la negocierile cu USR, cedând trei posturi-cheie, pentru a-și asigura președinția Camerei Deputaților. Nu am auzit vreun liberal din tabăra lui Cîțu reproșându-i lui Orban nivelul de trai din România, promsiunile neonorate de sprijin economic real pentru cei afectați de criză. Ar fi fost greu să îi reproșeze toate acestea, pentru că deși era premier în acea vreme, la Ministerul de Finanțe era Florin Cîțu.

Schimbarea este bună. Este nevoie să vină sânge proaspăt în politică, să dispară dinozaurii ultimilor 30 de ani, care și-au dovedit ”capacitățile”. Dar mai important de atât este cine vine. Poate că tabăra lui Cîțu ar fi fost mai ușor de digerat dacă avea de reproșat calitatea actului de guvernare, nu felul în care PNL a pierdut 3 ministere. Măcar așa ar fi dat senzația că nu sunt ca PSD, că le pasă de oameni.

Privind din exterior ce se întâmplă la liberali, nu ai cum să nu te întrebi ce o fi în capul lor, dacă e ceva. Nu contează cine pierde, contează că nu par să câștige românii, indiferent cine ar câștiga șefia unui partid. Este și cazul PSD, al USR, în aceeași măsură în care este și al PNL.

Prin teritoriu totul este transpartinic. Vi se pare că ar conta votul? În declarații politice se bălăcăresc, apoi se văd la o cinzeacă, la o împărțeală, la o înțelegere, că doar roțile politice se mai sucesc, iar mâine nu se știe cine vine și trebuie să rămână prieteni. Toată lumea să fie mulțumită. Lumea lor, nu a noastră…

PS: Îl poate asculta cineva pe Rareș Bogdan – politicianul? Și dacă poate, de ce?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău