Niciun partid românesc nu este la nivelul pretențiilor pe care le ridică. Când ai fost votat de maxim o treime din treimea prezentă la vot, pe cine reprezinți?

1

Faptul că legislația și jocurile politice permit legitimarea unor formațiuni care au doar câteva sute de mii de voturi din aproape 18 milioane câte se pot exprima în România, nu înseamnă că pot emite pretenții de formațiuni reprezentative ale unei națiuni. Cu toate acestea, felul în care se comportă fiecare arată de parcă ar fi obținut peste 50% din numărul total de voturi.

Haideți să fim și realiști, să ne vedem lungul nasului. Conform AEP, Registrul electoral avea 18.191.396 de cetățeni cu drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Posibil să fie mai puțini, că doar nu mai suntem 23 de milioane de români, din care să scădem copiii și pe cei care și-au pierdut dreptul de vot. Mă rog, oricum suntem măcar 16 milioane cu dreptul de a vota.

Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 5.901.915, prezența la vot fiind de 33.24% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Așadar, realitatea este așa: toate partidele din România, în ciuda campaniei furibunde, au reușit împreună să determine doar o treime dintre români să iasă la vot. Pentru două treimi partidele nu au fost convigătoare. Este vina electoratului? NICIODATĂ! Nu electoratul a făcut oferta. ci partidele. Nu electoratul trebuie să prezinte încredere, să convingă, ci partidele. Oferta electorală este o marfă care nu are certificat de garanție, nu seamănă mai deloc cu serviciul livrat, așa că electoratul decide dacă o acceptă sau nu.

Din treimea prezentă, hălcile s-au distribuit așa: Camera Deputaților – PSD – 28,9%, PNL – 25,19%, USR-PLUS – 15,37%, AUR – 9,08%, UDMR – 5,74%. SENAT – PSD – 29,32%, PNL – 25,58%, USR-PLUS – 15,86%, AUR – 9,17%, UDMR – 5,59%.

Să luăm cazul recentului scandal din alianța guvernamentală, PNL versus USR PLUS. Liberalii au convins nici 10% din totalul românilor cu drept de vot, adică un milion și jumătate, în timp ce alianța USR PLUS vine cu un rezultat de nici măcar un milion de români convinși. Aproape că nici nu mai contează, când însumate, cele două partide și alianțe abia strâng vreo 2,3 milioane de români pe care i-au convins. Nu ar fi cazul să nu mai facă atât de mult caz de propria importanță și să o abordeze cu mai multă umilință în fața celor pe care nu reușesc să îi (de)servească? Marii bărbați de stat sunt doar niște pigmei în fața Măriei Sale ELECTORATUL. Nu electoratul este prost și nu înțelege, dragă politicianule, ci tu ești prost pentru că nu ai habar să te faci înțeles și mai ales credibil.

Repet, conjunctura și legislația fac ca aceste formațiuni să conducă, să o facă pentru toți românii. Asta le dă un soi de năuceală, după comportamentul public liderii lor părând să creadă că reprezintă cu adevărat ceva în inimile oamenilor, în speranțele lor, în încrederea acordată. De aceea, să nu ai măcar responsabilitatea din perspectiva declanșării unei crize politice, care se suprapune pe o criză sanitară, economică și socială, face ca absenteismul românilor să nu mai fie de condamnat. Pur și simplu oamenii au constatat că partidele politice din România nu merită încrederea, iar realitatea demonstrează că nu s-au înșelat.

Dacă nu revin din bulele lor și nu se comportă cu maturitate, partidele politice actuale se vor face vinovate de nașterea unui monstru, care va coagula toate nemulțumirile, ca soluție salvatoare. Există deja? Unii spun că s-a născut de ceva timp și acum se hrănește cu toate prostiile făcute de PNL, USR PLUS, UDMR și PSD.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Corect, dar care are fi alternativele? De 30 de ani partidele PSD si PNL si-au schimbat numele, au fuzionat, s-au separat formand alte partide politice mai mici dar in esenta sunt formate din aceeasi mizerii de oameni care au capatat o putere si influenta extraordinara, s-au infiltrat in toate structurile statului si nu mai ai cum sa scapi de ei.
    Pleaca ei, vin odrasele lor, la fel de corupte si incapabile sa realizeze ceva constructiv pentru societate.

    Eu cred ca fara o revolutie nu putem scapa de sistemul corupt, sa o luam de la zero cu constitutia modificata si pedepse mult mai aspre pentru cei care incalca legea. Plus confiscarea averilor celor care nu le pot justifica, inclusiv averile membrilor de familie/rudelor indiferent de grad si bagati la inchisoare pe viata.

    Inegalitatea sociala este exagerat de mare in Romania, incat partidele extremiste care vor aparea, o sa capete popularitate foarte mare. Istoria se repeta, asa cum s-a mai intamplat, pentru ca politicientii sunt orbiti de propriile interese.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău