O amendează cineva și pe doamna Turcan? Că doar e fix ca amendații Selly și Tzancă, adică… în trend

Context: Ministrul Muncii, Raluca Turcan, șefa Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască.

Dacă presa a scris despre exemplul dat de vloggerul Selly, la aniversarea zilei lui de naștere, de bun simț este să nu trateze cu dublă măsură episodul generat de Raluca Turcan, care nu asculta manele, deși se plimba în benă, un mediu propice pentru audiții de calitate. Acum, între noi fie vorba, ce făcuse Selly atât de grav și dumneavoastră nu?

Ce i se reproșează în spațiul public Ralucăi Turcan? Faptul că nu respectă regulile pe care alături de colegii de partid și de alianță le impune, respectiv distanțarea socială și purtarea măștii. Simplu, nu? Nu noi am făcut regulile, ci domnia sa și partenerii de guvernare.

Se spune că atunci când ești cu adevărat tolomac, simți o nevoie acută să claxonezi, așa că tot ei au postat pe facebook imaginile, cam cum a făcut Selly, de ziua lui. Păi, dacă îl acuzi și îl amendezi pe Selly și pe Tzancă pentru nerespectarea regulilor, nu trebuie să procedezi la fel și cu doamna Turcan?

Ce este grav în cazul doamnei, care are probleme și cu reținerea propriei vârste, este faptul că nerespectarea regulilor vine pe fondul unor tensiuni sociale, care oricând pot degenera în acțiuni violente. Nu a făcut altceva decât să agite și mai mult spiritele, să le dea apă la moară contestatarilor măsurilor, care vor spune mai apăsat: ”Nu e evident că măsurile sunt doar pentru fraieri, iar șmecherii au alt statut?” Cu ce argument să îi contrazici, asta în cazul în care te mănâncă și simți nevoia?

Și cum claxonatul este deja abilitatea interpretativă a doamnei Turcan, după ce până și presa favorabilă puterii a desființat-o public, în toată splendoarea domniei sale claxonează iar pe propria pagină de facebook:

Raluca Turcan: ”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:

Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.
Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată.
Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente.”
Un răspuns CLAR ziceți, doamna Turcan? Ia să vedem, ce e clar:
1. E clar că ați participat la o acțiune lăudabilă, deși una de imagine politică, una de împădurire. E drept că mult mai interesant ar fi fost să puneți accentul pe defrișările ilegale, dar asta este cea mai mică problemă de acum.
2. Condiția pentru participarea la acțiune a fost să facă toți participanții tetul antigen. Foarte bine, lăudabil, dar care dintre regulile impuse de dumneavoastră spune că poți să te îngrămădești în căruță, în spațiul public, fără să mai porți mască, dacă ai testul antigen făcut în acea zi? Mă gândesc, dacă mă testez azi și ies pe stradă fără mască, vorbiți dumneavoastră cu nenea polițistul să nu mă amendeze, că doar am testul antigen făcut? Ce facem aici? Inventăm excepții doar când ne convine?
3. Dați date despre incidența din zona în care ați fost și despre distanța față de prima localitate. Vă rugăm să citați paragraful din măsurile impuse care face referire la zonele unde puteți să vă înghesuți în căruță, respectiv dacă în extravilan este prevăzută vreo excepție.
4. Fotografiile în care sunteți înghesuiți și fără măști spuneți că nu sunt reprezentative, pentru că în cele 5 ore au fost puține momente în care masca nu a fost purtată. Serios? Din nou, dacă ies în spațiul public și nu am masca în momentul în care mă vede un nene polițist sau un vajnic jandarm, pot să îi spun că momentul în care m-a surprins este irelevant, întrucât în restul zilei am purtat-o, dar tocmai atunci mă pregăteam de un selfie, ca să mai constat, încă o dată, cât de minunat sunt?
Vedeți dumneavoastră, doamna Turcan, asta și după episodul în care shareuiați un whisky și un trabucel în biroul șefului, după o zi istovitoare, alături de alți colegi, ei bine, cam asta spun cei din stradă, cei care nu au ieșit în stradă, dar sunt sătui de școală online ineficientă, de rate, de șomaj, de faliment, de tot rahatul pe care tocmai dumneavoastră nu îl respectați. Și nu e o chestie de imagine, ci una de responsabilitate, atunci când știți că vă aflați în centrul atenției, chiar și când vă băgați singură în seamă, pe bază de copăcei.
Tocmai gafele de genul acesta au sădit și apoi au cultivat neîncrederea, frustrarea, revolta. Să nu vă mirați de rezultat… Deja ați compromis orice efort de normalizare, dar v-aș întreba un singur lucru: ce vină au cei care trebuie să suporte toate astea, care au respectat ceea ce era de respectat? Au făcut-o pentru ei, dar și pentru cei din jur, asta e cert, dar tocmai v-ați bătut joc de sacrificiile lor. Și mai terminați cu claxonatul ăla de pe facebook, că ne spargeți timpanele și ne enervăm și noi, ăștia care am ajuns să fim înjurați în contul vostru. Dumneavoastră o faceți mare pe Șoșoacă, mult mai mare decât este!
Din cauza unor asemenea gafe s-a ajuns până acolo încât din stradă să li se strige medicilor că sunt criminali, că totul e o conspirație și că vă bateți joc. Toți greșim, mai mult sau mai puțin grav, toți plătim într-un fel sau altul, dar nu toți suntem în fruntea unui minister și nu toți suntem vectori de imagine. Sesizați diferența?
Priviți-vă doar în ultima poză și gândiți-vă ce va spune Dorel, a cărui zi de naștere este sâmbătă: ”Păi, dacă doamna Turcan ne arată că ne putem strânge la un mezel cu prietenii, umăr la umăr, să ne cinstim olecuță, nu fac și eu la fel, că o dată pe an e ziua mea?” Acum vă e clar de ce e Dorel în stradă, iar de el profită la maxim mișcarea poleită? Uite, de asta:
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Regulile trebuie sa fie clare, bine explicate si respectate de toata lumea in orice moment al zilei. Daca nu vom intelege aceste lucruri si la anul vom fi in aceeasi situatie .

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău