Cum a dezamăgit Vlad Voiculescu. Să fim noi sănătoși că Sănătatea noastră moare încet dar sigur!

Într-o țară sufocată de politicieni corupți și de scandaluri mizere, într-o țară în care fotografiile cu aleși care încalcă regulile de ei impuse fac înconjurul rețelelor de socializare, Vlad Voiculescu părea desprins din altă lume.

L-am remarcat prima dată în perioada neagră „Colectiv”. Ajuns ministru al Sănătății în iunie 2016 într-un context foarte dificil încerca o luptă cu „morile de vânt”.

Apoi a apărut documentarul „Colectiv”, unde apare luptându-se cu sistemul, în care află (cel puțin așa arată) de lacunele sănătății românești și este (pare) de-a dreptul șocat.

A urmat apoi gestul din februarie 2020 când și-a retras candidatura de la Primăria Capitalei în favoarea lui Nicușor Dan. Mi-a plăcut, recunosc. Cel puțin a arătat bine…

A fost singurul ministru al cabinetului Cîțu în care am avut încredere, a fost singurul de care m-am bucurat și în care mi-am pus speranțele. Mai ales că, în condițiile pandemiei, Sănătatea chiar avea nevoie de un ministru bun.

Apoi au început gafele (ca să mă exprim elegant): nesuplimentarea paturilor de ATI în condițiile în care era evident pentru toată lumea că ne îndreptam spre valul 3 al pandemiei, pe motiv de transparență (a încercat ceva explicații publice, dar destul de bâlbâite și neconvingătoare), publicarea listelor cu persoanele vaccinate pe centre care a născut un nou scandal: centre care nu apăreau pe platformă, persoane vaccinate înainte de vremea lor. Și nu s-a oprit aici.

A urmat schimbul de replici de pe Facebook între el și Violeta Alexandru pe tema calculării îndoielnice a rate incidenței din pandemie, schimb de replici cu iz de scandal care a ținut câteva zile trează opinia publică.

Și ca să fie tabloul complet, uite cum, în plin val 3 al pandemiei, stă la discuții pe holurile Parlamentului fără mască. Cine? Chiar el, ministrul Sănătății, încalcă o regulă de conduită sanitară care prevede purtarea măștii în toate spațiile închise.

Și am așa o senzație că vor mai urma episoade de genul celor enumerate…

Dacă după alegeri și împărțirea funcțiilor, aveam cea mai mare încredere că Sănătatea este pe mâini bune, cu totul altfel stau lucrurile acum. Și îmi pare rău că am avut încredere în Vlad Voiculescu. Cred că eșecul lui este evident, cred că mai multe șanse aveam cu Nelu Tătaru (nu pot să cred că am ajuns să spun asta!).

E păcat că avem un Guvern unde persoane tinere (teoretic reprezentanți ai noii generații necorupte de politicieni) au funcții-cheie. Și cu toate astea mergem spre mai rău. Că e intenție, că e lipsă de experiență, că e „miserupism” cras, că sunt oameni care nu aveau pregătirea necesară pentru a se afla acolo, nici nu mai contează. Tot ce contează acum ar trebui să fie să facem lucrurile să meargă… și nu în jos, așa cum se întâmplă în momentul de față.

Suntem într-o criză și nu suntem în stare să ieșim din ea!

Protestele din stradă arată clar lipsa de încredere a populației în cei care ne conduc. Și la această neîncredere a contribuit și circul ieftin pe care Vlad Voiculescu îl face. Pentru că da, este un circ ieftin pe rețelele de socializare, stăm și ne certăm sau postăm pe Facebook în loc să ne vedem de treaba pentru care suntem plătiți.

Să fim noi sănătoși că Sănătatea noastră moare încet dar sigur!

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău