Tragedia de la Onești: ”mascații” au spart ușa cu un ”berbece” improvizat la strung. Cum arată un dispozitiv modern – VIDEO

Tragedia de la Onești, unde un pensionar a ucis doi muncitori pe care i-a sechestrat o jumătate de zi, scoate la iveală lipsa de pregătire și proasta dotare a polițiștilor. Puși în situații extreme, oamenii legii nu știu și nu au cu ce să acționeze eficient. O dovedește modalitatea total depășită în care se sparg ușile, mai ales cele metalice, în caz de extremă urgență: cu un berbece din metal, confecționat artizanal la strung, total depășit vremurilor în care trăim.

În tragedia de la Onești, mai marii MAI au încercat să ascundă lipsa pregătirii profesionale a polițiștilor dar și a dotărilor în cazuri extreme.

”Din apartament s-au auzit țipete, ceea ce a declanșat şi intervenția în forţă a trupelor de intervenţie, care a fost însă îngreunată de modul în care era blocată uşa apartamentului” au declarat reprezentanții Poliției Române a doua zi după tragedie.

Citind printre rânduri constatăm că ”intervenția în forță” se traduce prin folosirea unui berbece ”antic” pentru spargerea ușii metalice, care era blocată și cu o scară pe interior.

Sindicatul Europol a postat imagini cu un dispozitiv modern, hidraulic, folosit de polițiștii din țările civilizate, care poate deschide orice ușă în câteva secunde și costă 2500 euro.

Știu, vorbim de țara unde ISU nu are o saltea pentru salvarea victimelor căzute de la înălțime, așa cum am constatat la tragedia de la Constanța.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău