Marcel Ciolacu (PSD) își dorește ”acea întoarcere la oameni, pe care a avut-o Ion Iliescu, dar şi organizarea de pe vremea lui Liviu Dragnea”

Ce-ți doresc eu ție… hal de Românie? Este o întrebare la care actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns fără să fie întrebat.

Să îți alegi două dintre cele mai controverasate repere politice din istoria PSD, apoi să te raportezi la ele ca fiind ceea ce dorești pentru România, asta înseamnă să dovedești încotro vrei să te duci, dacă ajungi la putere.

România nu stă deloc bine nici cu actuala coaliție, care are la dispoziție aproape 4 ani să demonstreze de ce e capabilă. De PNL, USR-PLUS și UDMR depinde dacă PSD va mai avea vreo șansă să revină la putere prea curând. Misiunea este cu atât mai grea, cu cât necazurile tradiționale sunt potențate de criză, iar ceea ce fac cei de la guvernare se numește deocamdată bâlci mediatic și mai puțin reformă reală. Vom vedea ce va fi…

Dacă ar fi fost un politician de calitate, Ciolacu ar fi putut să tacă… la modul înțelept. Nu ieșea mare filozof din el (pentru asta îți trebuie mult mai multe legături ”de suflet” cu lexicul), dar tăcând ar fi putut da senzația că există posibilitatea să aibă ceva în cap, să o joace politic pe gafele adversarilor.

Poate că scopul lui Marcel Ciolacu nu este să reînvie PSD, ci să-l îngroape definitiv, așa cum se tot speculează. În contextul protestelor din Valea Jiului, Marcel Ciolacu s-a trezit vorbin despre o istorie plină de controverse, pe ale cărei căi ar dori să se întoarcă:

„Vreau să vă zic un lucru. Ce-mi doresc eu de la PSD. Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Pentru cei care suferă de amenzie, dar și pentru cei care acum se formează și nu au prins acele vremuri, în care un comunist sadea, în persoana lui Ion Iliescu, a girat vânzarea pe nimic a tot ce însemnau industria și agricultura românească. Mai mult, acel ”bun simț”, la care face referire Ciolacu, poate fi tradus prin ”să știți că minerii chemați și felicitați de Iliescu ar fi putut să omoare și să mutileze mai mulți oameni, dar au fost băieți de treabă și s-au limitat la câteva sute de victime…”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău