Cum s-a transformat Ministerul Sănătății în avocatul anti-vacciniștilor. Gafa ”paraliziei faciale” la rapel

În timp ce Guvernul alocă fonduri importante pentru informarea populației privind beneficiile vaccinării anti-covid, Ministerul Sănătății se întrece în gafe. Două comunicate oficiale contradictorii au dat moară la apă anti-vacciniștilor. Subiectul, unul extrem de sensibil, reacția adversă periculoasă în urma unei doze de vaccin. Deși inițial a Ministerul Sănătății a informat opinia publică despre o femeie din Vâlcea care a suferit o paralizie facială în urma rapelului, ulterior oficialii din ministerul condus de Voiculescu au revenit cu o infirmare a propriei informații! Iată șirul cronologic al evenimentelor.

Joi, 4 februarie, Ministerul Sănătății a publicat următorul comunicat:

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

În acest moment, pacienta se află „într-o stare de sănătate bună. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri”.

A doua zi, vineri, 5 februarie, Ministerul Sănătății a revenit cu un alt comunicat prin care infirmă diagnosticul inițial de paralizie facială:

”Primul buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare a fost parafat de un medic specialist neurolog și constata că pacienta prezenta „simptomatologia” unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii (contracție musculară bruscă, involuntară – n.r.), episoade intermitente de vertij (amețeli – n.r.) și subfebrilitate. Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă. În prezent, pacienta se află în stare clinică bună”.

Această gafă de comunicare a dat apă la moare anti-vacciniștilor, care au inundat spațiul virtual și nu numai cu mesaje bazate pe prima comunicare oficială a Ministerului Sănătății: vedeți că noi am avut dreptate? Vaccinul nu a fost suficient testat și puteți paraliza! Nu vă vaccinați, nu fiți cobai!

Să sperăm că această gafă nu se va repeta, fără ca Ministerul Sănătății să ascundă însă eventuale reacții adverse ale vaccinului, indiferent de producător!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău