Rareș cel Roz l-a amenințat cu o poșetă pe Ludovic al primulea al PNL. Președintele Klaus cel Iohannis i-a rupt tocurile lui Rareș, care apoi și-a nuanțat declarațiile

Rareș cel Viteaz și degrabă reformatoriu de PNL va intra în cronicile istoricilor ca ”degrabă amenințătoriul cu poșeta și batistuța”. Ca un moment istoric de consemnat este felul în care Rareș și-a nuanțat declarațiile războinice.

Rareș nu a fost singurul revoluționar pe tocuri cui din PNL. Pe podiumul modistelor politice i s-a alăturat și secretarul general, Robert Sighiartău. Și ce ți l-au mai criticat pe Orban, ce l-au mai tăvălit pentru rezultatele alegerilor generale, pentru care se făcea vinovat, uitând că ei erau doi dintre vectorii de imagine ai PNL.

Ce bun și drept și eficient era Ludovic pe atunci. O spunea chiar Rareș, chiar într-un miting electoral la Ploiești, scuzându-l pe premier că nu poate să vină, dar să stăm liniștiți că e la Palatul Victoria și face tot ce trebuie pentru țară. Era și președintele Iohannis în sală, cea a sporturilor din Ploiești, așa că puteți să-l întrebați, dacă nu ne credeți. Chiar așa a zis Rareș despre Ludovic al primulea.

Vreme trece, vreme vine și Rareș nu se abține. Ar fi voit și domnia sa un post de ministru în cabinetul Cîțu, ca o încununare a osanalelor, dar nu a prea fost loc. Chiar și europarlamentar e cam mult… spun voci din PNL. Măcar a prins un mandat…

Și cum supărarea combinată cu ideea de preamărire cauzează delir politic, Rareș s-a moscolit de ruj roz și a cuvântat împotriva Ludovicului: ”Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Citește declarația completă AICI.  Citește-o și pe susținătorului lui Rareș, Robert Sighiartău, AICI.

Și cum nu prea le-a căzut bine la stomăcel liberalilor, mulți le-au dat peste botic, întinzându-le politic(os) rujulețul. Cel mai tare a fost Emil Boc, care fără să-i pronunțe numele l-a trimis după acadele, cu o declarație de politician adevărat, chit că-i tot clujean(Ku Kux Klujean). Circoteca s-a încheiat la intervenția profului Klaus, care le-a dat cu toată trusa de machiaj în cap, restabilind ordinea în materie de aspirații politice.

Așa se face că Rareș și-a schimbat rujul, pițigăind din buzițe o nouă declarație, nuanțată, pe care o oferim spre savurare, că de analizat nu aveți ce:

„E o exprimare căreia trebuia să-i găsesc niște sinonime. Asta cu masculul alfa, lupul alfa e ok, dar am folosit la un moment dat o exprimare care nu mă caracterizează și ar fi trebuit să găsesc alta, legată de i s-a umflat capul. Nu e caracteristică limbajului meu, e un limbaj mai de stradă pe care îl regret. Este singurul lucru din interviu pe care îl regret.

S-a scos din el (interviu – n.r.) doar faptul că liderul partidului, acum s-a spus că ar trebui să plece. Eu am spus că ar fi trebuit după alegerile pierdute. Acum e tardiv, acum ne pregătim de congres.

Mda… Dacă politica e curvă, politicienii sunt măicuțe? Este o temă de meditație pentru Rareș, care va trebui să se hotărască vestimentar: ori ne rujăm, pensăm și purtăm cămașuțe și batistuțe roz, ori ne punem veșmântul negru și o broboadă pe căpșor, apoi o ardem ecumenic, ca orice enoriaș de partid, gol de conținut. În fond, în afară de ambalaj, vă amintiți să fi livrat ceva consistent?

*Cât despre demisii, parcă promisese că din momentul în care ajunge în PNL, dacă nu se elimină pensiile speciale, a doua zi își dă demisia. Cam a câta zi pică a doua zi, după prima, dacă de la prima au trecut aproape 2 ani? (februarie 2019, momentul intrării lui Rareș în PNL)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău