Nu sunt bani pentru alocații și pensii, dar iată ce subvenții primesc partidele din bani publici! Măi, nene, măcar sexul de inițiere ați putea să vi-l achitați, până ajungeți patroni de bordel național… 

2

Știți deja că partidele primesc bani de la stat, ca să își asigure umila existență, exclusiv în interesul public.

Valoarea subvenţiei este rezultată în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016.

Spre exemplu, pentru luna august a acestui an, partidele au primit deja următoarele sume, virate în prima decadă, că doar nu se admit întârzieri:

PSD3.024.003,61 lei, PNL – 1.678.483,05 lei, USR – 448.149,88 lei, ALDE – 366.866,13 lei, PMP – 201.667,44 lei, Pro România – 280.093,67 plus alți spălători de varză, de partidulețe insignifiante, care duc totalul la 6.053.276,43 lei, doar pentru luna august. 

Banii pentru partide sunt alocaţi în funcţie de rezultatele electorale, astfel că, deocamdată, PSD este cel mai avantajat.

La începutul anului 2018, intra în vigoare o modificare la legea finanţării partidelor, iniţiată de trezorierul PSD Mircea Drăghici – subvenția acordată partidelor din bani publici a crescut de cinci ori față de anul precedent.

În 2019 a fost de 28 de ori mai mare decât în 2016, ajungând la suma fabuloasă de 409 milioane de lei, maximul prevăzut de lege, doar pentru ca partidele să-și acopere diverse cheltuieli. Sumele diferă de la o lună la alta și iată că și de la un an la altul. Nu-i corect? Ba e foarte corect să îi ajuți pe acești amărâți, că poate nu au și ei de-o chirie și niște utilități, iar dacă mai rămâne ceva mărunțiș și de vreun Merțan. Pentru unii dintre politicieni, suma pare un mizilic chiar și în plan personal.

Spuneam că e corect, pentru că așa prevede legea: partidele să primească bani. Mai sunt și alte legi, care prevăd ca anumite categorii să primească bani. Spre exemplu, există legi adopate în Parlament, la fel ca și cea a subvenționării partidelor, legi care prevedeau dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40%. Nu-s tot legi și astea? Ba daaa…

Pe cale de consecință, dacă nu sunt bani, iar copiii și pensionarii nu primesc cât ”le garantează” legea, se pune că legea e încălcată. Dacă așa funcționează aplicarea legislației din România, atunci, pentru că nu sunt bani, tăiați și subvențiile acordate partidelor, chiar și din nesimțitele pensii speciale. Măcar să se încalce legea de la un capăt la altul, dar să privim situația cu îngăduință, punând-o pe seama unei reale solidarități sociale.

În fond, cei cu pensii speciale susțin că nu le poate fi luat un drept câștigat prin lege. Dar copiilor și bătrânilor le poate fi ciuntit un drept câștigat tot prin lege? În acest caz nu se poate spune că incit la încălcarea legii, ci la un soi de fair play social, chit că nu este prevăzut de vreun act normativ, ci doar de textetele libidinoase din campaniile sociale.

Există totuși o diferență: copiii și bătrânii nu pot exercita presiuni. Și nu veniți cu argumentul că bătrânii votează, pentru că nu ei numără.

Să subvenționezi partidele de la bugetul statului, înseamnă să îi ajuți financiar pe politicieni să facă politică pe banii tăi, apoi să ajungă în funcții publice tot pe banii tăi, pentru ca în final să te reguleze tot pe banii tăi. Măi, nene, măcar sexul de inițiere să vi-l achitați până ajungeți patroni de bordel național…

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Si totul din vina noastra, asistam pasibil la tot ce ai relatat mai sus. Cati dintre noi(ma numar si eu) am mers in audienta la primar sa il intrebam ce a facut din programul prezentat? Pai mai niciunul…La educatia asta trebuie sa crestem.

    • Aveti dreptate, toti suntem vinovati.
      Nu cred ca primarul (oricum s-ar numi el) ar raspunde in cadrul unei audiente unui locuitor al orasului Ploiesti la intrebarea „Ce ati facut din programul prezentat ?”. Au impresia ca s-au nascut primari,viceprimari, sefi de consilii judetene, etc., asta asigurandu-le pe viata un statut privilegiat.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău