6bbde2e3-fb69-4755-a19e-9c73fc284dde1_8f0d2.jpg

Ieri a venit președintele Iohannis. Azi vine premierul Dăncilă. Se zvonește că tot azi vine și președintele Senatului, Tăriceanu. Mâine vine Băsescu. O oaie mi-a șoptit că azi vine și ministrul Daea. Mă aștept să apară baciul ungurean și cu cel modovean și cu cel vrâncean, urmați de Putin și Trump. Peste două săptămâni vine Papa în România. Îl rog pe acestă cale să facă o escală și la Ploiești, să facă o exorcizare, că parcă prea au intrat dracii turismului electoral în ăștia.

Ploieștiul, acest El Dorado al României, a devenit loc de pelerinaj pentru cei mai importanți oameni în stat. Nu ne-a băgat nici necuratul în seamă în ultimii ani, iar acum, în campania electorală, am devenit atât de atractivi, încât ajungem să credem că suntem importanți. Suntem... pe naiba! După ce trece campania, până la următoarea mai vine doar renumitul P. Spătarul, chiar și ăsta în interes de serviciu.

Președintele Iohannis și-a lansat o carte. Costă 50 de lei. Bla-bla-uri despre UE. Să nu credeți că a scris-o, fiind o culegere de discursuri rostite în diverse locuri. Colegii din presă nu au primit vreun exemplar, așa că nici vreo recenzie nu pupați, din pricină că atunci când cumpărăm o carte, dacă tot dăm 50 de lei pe ea, măcar să ne fie utilă. Nu-i bai, vânzarea a mers, unii de prin partid și primărie cumpărând chiar și câte 10 exemplare. Îi înțeleg. La cum se fură în țara asta, măcar să rămână și ei cu unul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A fost și public la lansare. S-a intrat la Sindicate pe bază de invitație, repectiv pe bază de PNL. Treaba lor, dacă așa au considerat. Omul și-a închiriat sala și a avut dreptul să vorbească cu cine a vrut. Mă rog, cred că ieșeau mai ieftin, dacă mergeau la sediul partidului, tot așa... ei între ei. 

Încă de aseară, pnl-iștii au început să-și pună pe facebook poze în care dădeau mâna cu președintele. Așa realizare... mai rar. Vă dați seama că de azi sunt mai puternici, sunt alți oameni, au alt statut? Bâi, sărakilor, voi nu ați dat mâna cu președintele! Poate prind și ei locuri pe viitoarele liste. Mulți dintre ei sunt și în poze de arhivă cu Băsescu, cu Tăriceanu. Și atunci apăreau cu acel zâmbet umil, tâmp, invariabil în clasica poziție a ghiocelului, aduși de spate și cu mâna întinsă. Nimic nu s-a schimbat de pe vremea lui Ceașcă. 

La final, președintele Iohannis le-a mulțumit colegilor din presă, însă nu a dorit să stea de vorbă cu ei, preț de câteva minute. Ce să le spună? Că ăia de la PSD fac nasoale? Știm deja și mai scrie și în carte. Altceva? Nimic...

Acum, la modul pragmatic, ne punem problema cu ce ne-am ales din vizita președintelui. Cu cea mai mișto realizare urbanistică, a cărei estetică l-ar fi bulversat și pe Picasso: vopsirea cu gri a scărilor de marmură de la Casa Sindicatelor din Ploiești. E exact ca zâmbetul din poză - să vadă șeful că toate-s bune și noi suntem pe aici să facem treabă. M-am liniștit... au făcut treabă mare.

Ok, ce a fost a fost, ziua de ieri e deja istorie. Psd-iștii au râs copios de liberali. Parțial au avut și motive. Cum roata ălora care râd se-nvârte, azi liberalii sunt relaxați și dispuși să râdă de psd-iști, pentru că la Ploiești vine Viorica. 

Bine, e mult spus vine, adică e o afirmație hazardată, în cazul ei trebuie să mai și nimerească. Să nu ziceți că sunt răutăcios, dar cucoana are antecedente prin țară. A mai plecat spre un loc și a ajuns în altul sau a ajuns la aeroport când delegațiile străine erau deja pa. Să zicem că la Ploiești îi e mai ușor, fiind oarecum băștinașă. 

E foială mare la PSD, cam cum era ieri la PNL. Să se măture, să se șteargă, să se facă gigea măi-măi. O avea voie să vorbească cu presa? Ar fi mișto, eu fiind fan stand-up comedy cu umor involuntar. Pe cei de la PSD îi rugăm să nu îi arate scările de marmură vopsite, pentru că nu se prinde ce e în neregulă cu asta. E ca și când îi spui că pe tradiționalul port popular românesc nu se brodează capete de mort și inscripții cu Metallica, iar ea te întreabă ”de ce nu, dacă ie culorilii dăcât vii?”

Aștept ca, după ce pleacă duoamna Viorica de la Ploiești, să apară pe conturile psd-știlor prahoveni pozele. Dacă găsesc vreuna în care deținătorul contului să nu stea ghiocel în fața premierului, ci țeapăn de atâta demnitate, îi ofer un premiu surpriză.  

6bbde2e3-fb69-4755-a19e-9c73fc284dde1_4acb9.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg