FOTO-VIDEO: Invazie de meduze la Năvodari. Sunt periculoase pentru turiști? Explicația specialiștilor

0

Turiștii plecați la mare au avut parte de o surpriză neplăcută. După invazia de buburuze de pe tot litoralul românesc, Năvodariul este acum invadat de meduze. Specialiștii atrag însă atenția turiștilor să evite să intre în contact cu meduzele și să nu le lovească. VIDEO la finalul textului.

„Vreți să știți cum e la mare? Mai exact la Năvodari? Invazie de meduze în mare. Sa nu-mi spuneți că e ceva normal. Până anul acesta eu nu am văzut nici pe litoralul românesc, nici în Spania, Italia, Sardegnia, pe unde am mai fost eu. Turiștii încearcă pe cât posibil să le ocolească” ne-a transmis unul din cititorii noștri aflați acum pe plaja din Năvodari, împreună cu imagini ce pot fi accesate mai jos.

Specialiștii Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanța susțin că meduzele care au apărut în număr mare în ultimele zile, pe plajele de pe litoralul românesc, sunt o specie comună și nu sunt periculoase.

„Exemplarele prelevate de pe plajă au fost studiate de specialiștii noștri și s-a ajuns la concluzia că este vorba de o specie comună, și anume Rhizostoma pulmo (Macri, 1778), așa numita meduză de apă caldă, distribuită pe scară largă în Oceanul Atlantic, estul Mediteranei și Marea Neagră, și nu Rhizostoma octopus, specie caracteristică zonelor mai reci (Marea Nordului)”, explică dr. Adrian Filimon, reprezentant al INCDM „Grigore Antipa”, citat de cugetliber.ro.

Specialiștii atrag însă atenția turiștilor să evite să intre în contact cu meduzele și să nu le lovească.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău