Stație inteligentă de reciclare a PET-urilor și a dozelor de aluminiu, la Filipeștii de Pădure. Copiii vor fi recompensați cu FILIbani, monede virtuale (FOTO)

0

Când noi vom recicla, Pădurel va triumfa! Cum nu ați auzit încă de Pădurel? Acesta este cel mai nou prieten al copiilor din Filipeștii de Pădure și îi ajută să recicleze, păstrând astfel comuna curată. „ Pădurel – spiridușul reciclator” a apărut, peste noapte, în centrul comunității și este o stație inteligentă de reciclare a PET-urilor și a dozelor de aluminiu.

În schimbul acestor ambalaje, spiridușul Pădurel le oferă copiilor FILIbani, monede virtuale.

Filipeștii de Pădure devine prima comunitate din Prahova și printre puținele din Romania, alături de Primăria Ciugud din județul Alba, care își lansează propria monedă virtuală: FILIban.

Moneda nu are valoare de criptomonedă, ci este doar o formă de recompensare a copiilor. Astfel, în preajma sărbătorilor de iarnă, Pădurel va face o vrajă și va transforma toți FILIbanii colectați de copii în bani reali, care vor putea fi folosiți pentru acțiuni educaționale sau extrașcolare.
„Hai să-l ajutăm pe Pădurel! Este un spiriduș cu o misiune extrem de specială: să păstreze comuna curată!” este mesajul administrației locale.

Primăria Filipeștii de Pădure a decis să implementeze acest proiect pilot pentru a stimula protejarea mediului înconjurător în comunitate. Măsura are ca scop pregătirea cetățenilor pentru intrarea în vigoare a Legii Garanției, care va prevede perceperea și returnarea unei garanții percepută pentru ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău