Profesorul dr. în istorie Constantin Dobrescu, din Ploiești, a murit

Profesorul dr. în istorie Constantin Dobrescu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, lăsând în urmă o imensă tristețe. Absolvent al Facultății de Istorie, din cadrul Universității Al. I. Cuza, Constantin Dobrescu a deținut funcția de președinte al Fundației pentru Istoria Prahova, dar a fost și director, până în 2005, al Arhivelor prahovene.

Autor al mai multor lucrări științifice, profesorul dr. Constantin Dobrescu a desfășurat activitate didactică, dar și publicistică.

„Memoria documentelor” (Editura Elapis, Ploiești, 2011), „Istoricul monarhiei constituționale și ereditare din România 1866 – 1947”, „Societatea literar-științifică Tinerimea Română 1877 – 1948 (Editura Premier, Ploiești, 2013”, „Viața politică prahoveană, 1919-1938”, sunt doar câteva dintre volumele și documentele publicate avându-l ca autor pe Constantin Dobrescu.

„Profund îndurerați, suntem alături de colega noastră, doamna profesor de matematică Elena Dobrescu, în greaua pierdere pricinuită de trecerea în neființă a soțului, profesor doctor în istorie, domnul Constantin Dobrescu. Dispare astfel din elita ploieșteană, un mare intelectual, un mare patriot, care și-a dedicat viața studiind istoria națională reflectată în comunitatea noastră locală. “Neconvențional”, “Prim Plan” sunt câteva dintre emisiunile tv locale la care era invitat să împărtășească din vastele cunoștințe de istorie ale domniei sale. Plin de naturalețe și spontaneitate, cu un dar oratoric susținut de o cultură în domeniu, transmitea urmăritorilor o mare lecție de patriotism. Spunea: “ Scrierea istoriei se înnoiește cu fiecare generație, este destul ca trecutul să treacă prin mintea și sufletul unor oameni noi pentru a deveni de la sine nouă “ sau “Au dat suflet din sufletul nostru, numai din adânca convingere a datoriei, care trebuie să fie îndeplinită “. Împărtășim durerea și suntem alături de familie în aceste clipe grele, despărțirea de cel care a fost soț, tată și bunic iubitor. Colegii de matematică transmit sincere condoleanțe și regretă dispariția domnului profesor. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE”, este mesajul de condoleanțe transmis de un grup de un grup de profesori de matematică.

Sincere condoleanțe!

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău