fbpx

incendiu-depozit-ploiesti-analize-fum.jpg

Incendiul a izbucnit duminică după-amiază la un depozit de mase plastice din zona de sud a Ploieștiului. Cum focul s-a manifestat cu degajare mare de fum, la fața locului s-a deplasat și o echipă din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova. La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că vor fi efectuate analize și de o autospecială pentru accidente chimice.

„APM Prahova a efectuat analize cu aparatele de monitorizare a calității aerului, urmărind în principal indicatorii de monoxid de carbon, dioxid de carbon, dar și dioxidul de sulf și oxizi de azot, pentru a vedea efectele arderii. Buletinul de analize oficial va fi gata mâine (nr. luni), dar vă pot spune că rezultatele au condus la ideea că nu este necesară evacuarea cetățenilor din imediata apropiere a incendiului”, a declarat pentru Observatorulph.ro Florin Diaconu, directorul APM Prahova.

Citește și: Când va fi stins incendiul care a otrăvit aerul din Ploiești. A fost chemată o autospecială pentru accidente chimice. Noi imagini

La rândul său, ISU Prahova a anunțat că au fost preluate probe și se vor analiza substanțele combustibile care au ars, la fața locului fiind prezentă o autospecială pentru accidente chimice.

Precizăm faptul că focul s-a manifestat generalizat și cu degajare mare de fum, care a putut fi observat de la zeci de kilometri distanță.

În timpul incendiului au ars mai multe mase plastice, dar și utilaje, focul manifestându-se pe o suprafață de 8.000 de mp.

Citește și:Incendiu la un depozit de mase plastice din Ploiești. Ploieștenii din zonă avertizați să nu iasă din case - VIDEO, FOTO

66 de pompieri și mai multe autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg