incendiu-depozit-ploiesti-analize-fum.jpg

Incendiul a izbucnit duminică după-amiază la un depozit de mase plastice din zona de sud a Ploieștiului. Cum focul s-a manifestat cu degajare mare de fum, la fața locului s-a deplasat și o echipă din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova. La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că vor fi efectuate analize și de o autospecială pentru accidente chimice.

„APM Prahova a efectuat analize cu aparatele de monitorizare a calității aerului, urmărind în principal indicatorii de monoxid de carbon, dioxid de carbon, dar și dioxidul de sulf și oxizi de azot, pentru a vedea efectele arderii. Buletinul de analize oficial va fi gata mâine (nr. luni), dar vă pot spune că rezultatele au condus la ideea că nu este necesară evacuarea cetățenilor din imediata apropiere a incendiului”, a declarat pentru Observatorulph.ro Florin Diaconu, directorul APM Prahova.

Citește și: Când va fi stins incendiul care a otrăvit aerul din Ploiești. A fost chemată o autospecială pentru accidente chimice. Noi imagini

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La rândul său, ISU Prahova a anunțat că au fost preluate probe și se vor analiza substanțele combustibile care au ars, la fața locului fiind prezentă o autospecială pentru accidente chimice.

Precizăm faptul că focul s-a manifestat generalizat și cu degajare mare de fum, care a putut fi observat de la zeci de kilometri distanță.

În timpul incendiului au ars mai multe mase plastice, dar și utilaje, focul manifestându-se pe o suprafață de 8.000 de mp.

Citește și:Incendiu la un depozit de mase plastice din Ploiești. Ploieștenii din zonă avertizați să nu iasă din case - VIDEO, FOTO

66 de pompieri și mai multe autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.