spitalul-pediatrie-ploiesti.jpg

Incidentul s-a înregistrat miercuri seară, în comuna Berceni. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a fost transportată la Spitalul de Pediatrie, unde a rămas internată.

O persoană a sunat miercuri seară la 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, prezenta simptomele unei intoxicații acute voluntare su substanță chimică. 

Medicii ajunși la fața locului au decis că se impune transportul adolescentei la Spitalul de Pediatrie, unde copila a primit asistență medicală de specialitate și a fost internată, pentru a rămâne sub supraveghere medicală, la această oră fiind în afara oricărui pericol. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: O fetiță de 13 ani s-a sinucis, spânzurându-se de nucul din curtea casei, din comuna Măgureni - Prahova

Acesta este al 11-lea caz în care minorii au recurs la astfel de gesturi, iar de cele mai multe ori aceste situații ar fi putut fi evitate dacă părinții ar încerca să comunice mai mult cu copiii, iar la primele semne de depresie ar solicita sprijin de specialitate. Anul trecut, în primele șase luni ale anului, 21 de copii au recurs la astfel de gesturi.

Citește și: Situație alarmantă! 21 de copii din Prahova au încercat să se sinucidă în 2017

În astfel de cazuri, medicii recomandă o mai mare atenție a părinților față de copii. Din nefericire, în multe situații micuții se simt abandonați și recurg la un astfel de gest pentru a atrage atenția. În plus, depresia se dovedește a nu fi doar „o boală a oamenilor mari”, iar acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă.