spitalul-pediatrie-ploiesti.jpg

Incidentul s-a înregistrat miercuri seară, în comuna Berceni. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a fost transportată la Spitalul de Pediatrie, unde a rămas internată.

O persoană a sunat miercuri seară la 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, prezenta simptomele unei intoxicații acute voluntare su substanță chimică. 

Medicii ajunși la fața locului au decis că se impune transportul adolescentei la Spitalul de Pediatrie, unde copila a primit asistență medicală de specialitate și a fost internată, pentru a rămâne sub supraveghere medicală, la această oră fiind în afara oricărui pericol. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: O fetiță de 13 ani s-a sinucis, spânzurându-se de nucul din curtea casei, din comuna Măgureni - Prahova

Acesta este al 11-lea caz în care minorii au recurs la astfel de gesturi, iar de cele mai multe ori aceste situații ar fi putut fi evitate dacă părinții ar încerca să comunice mai mult cu copiii, iar la primele semne de depresie ar solicita sprijin de specialitate. Anul trecut, în primele șase luni ale anului, 21 de copii au recurs la astfel de gesturi.

Citește și: Situație alarmantă! 21 de copii din Prahova au încercat să se sinucidă în 2017

În astfel de cazuri, medicii recomandă o mai mare atenție a părinților față de copii. Din nefericire, în multe situații micuții se simt abandonați și recurg la un astfel de gest pentru a atrage atenția. În plus, depresia se dovedește a nu fi doar „o boală a oamenilor mari”, iar acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.