upg ploiesti

Călin Dragoș Gabriel, un proaspăt absolvent de liceu a trimis pe adresa redacției un manifest în care acuză conducerea UPG-ului de faptul că îi distruge viitorul. Tânărul s-a înscris la Facultatea de Litere și Științe, din cadrul Universității de Petrol și Gaze, după ce a luat BAC-ul, însă a vrut să renunțe la dosar după ce a fost acceptat la o altă facultate în Brașov. Deși inițial i-a fost comunicat de la secretariatul facultății că își poate retrage dosarul, care conține și diploma de BAC, în vederea confirmării locului la o altă facultate, acest lucru nu mai este posibil dintr-un motiv aberant: angajații facultății de Litere și Științe sunt în concediu până în data de 1 septembrie. Călin Dragoș Gabriel se află într-o situație disperată, data de 29 august fiind ultima zi când acesta poate confirma locul si depune dosarul la facultatea din Brașov.

”Astazi am fost total dezamagit de catre sistemul de invatamant din Romania.

 

 

Ma numesc Calin Dragos Gabriel si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti mi-a distrus toate ideile de viitor. Pe data de 18 Iulie 2016 m-am incris la Facultatea de Litere si Stiinte, specializarea Informatica, din cadrul Universitatii. Pe 19 Iulie am mers la Brasov, la Universitatea Transilvania si m-am inscris la Facultatea de Matematica si Informatica.

Pe 24 Iulie am aflat ca am fost acceptat la UPG Ploiesti, iar pe 26 Iulie am mers la Universitate sa intreb daca dupa ce imi confirm locul pot sa imi mai retrag dosarul ca sa merg la alta facultate, in cazul in care sunt acceptat in cealalta parte. Profesoara pe care am intrebat-o acest lucru, mi-a spus ca pot sa vin in orice zi din timpul saptamanii sa imi retrag dosarul. Avand in vedere ca puteam sa ma retrag daca intram la Universitatea Transilvania, mi-am confirmat locul si am lasat la UPG diploma de bacalaureat, in original.

Pe 30 Iulie am aflat ca am fost admis la Universitatea Transilvania si m-am hotarat sa merg acolo. Stiind ca pot sa merg in orice zi a saptamani sa-mi retrag dosarul, am mai amanat retragerea cu 4 zile. Astazi, 2 August 2016 am mers la UPG sa-mi retrag dosarul, moment in care aflu ca retragerile s-au facut strict pe 31 Iulie si acum nu am nici macar un reprezentant al Facultatii de Litere si Stiinte cu care sa discut despre asta si sa imi recuperez diploma de bacalaureat, deoarece in mijlocul verii, cand toti viitori studenti umbla din facultate in facultate, toti rerezentatii facultatii si-au luat concediu, pana pe 1 Septembrie.

Mi s-a spus de undeva din Universitate, ca abia pe 1 Septembrie am o sansa sa imi recuprez diploma. De aceasta diploma am nevoie pentru a-mi putea confirma locul la Universitatea Transilvania, insa termenul limita aici este 29 august, cu 3 zile inainte sa am o sansa sa imi primesc diploma inapoi.

Mi se pare o completa lipsa de respect pentru viitorii studenti ai acestei tari, ceea ce se intampla la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti. Asa aveti voi de gand sa va castigati noi studenti? Obligandu-i, practic, sa ramana la aceasta Universitate? Nimicurilor!” a fost mesajul tânărului.

Observatorul Prahovean a încercat să obțină un punct de vedere cu privire la această situație, însă marți la ora 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, la numerele de telefon indicate pe site-ul facultății nimeni nu a răspuns.

 

 

Astazi am fost total dezamagit de catre sistemul de invatamant din Romania. 
 Ma numesc Calin Dragos Gabriel si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti mi-a distrus toate ideile de viitor. Pe data de 18 Iulie 2016 m-am incris la Facultatea de Litere si Stiinte, specializarea Informatica, din candrul Universitatii. Pe 19 Iulie am mers la Brasov, la Universitatea Transilvania si m-am inscris la Facultatea de Matematica si Informatica. Pe 24 Iulie am aflat ca am fost acceptat la UPG Ploiesti, iar pe 26 Iulie am mers la Universitate sa intreb daca dupa ce imi confirm locul pot sa imi mai retrag dosarul ca sa merg la alta facultate, in cazul in care sunt acceptat in cealalta parte. Profesoara pe care am intrebat-o acest lucru, mi-a spus ca pot sa vin in orice zi din timpul saptamanii sa imi retrag dosarul. Avand in vedere ca puteam sa ma retrag daca intram la Universitatea Transilvania, mi-am confirmat locul si am lasat la UPG diploma de bacalaureat, in original.
 Pe 30 Iulie am aflat ca am fost admis la Universitatea Transilvania si m-am hotarat sa merg acolo. Stiind ca pot sa merg in orice zi a saptamani sa-mi retrag dosarul, am mai amanat retragerea cu 4 zile. Astazi, 2 August 2016 am mers la UPG sa-mi retrag dosarul, moment in care aflu ca retragerile s-au facut strict pe 31 Iulie si acum nu am nici macar un reprezentant al Facultatii de Litere si Stiinte cu care sa discut despre asta si sa imi recuperez diploma de bacalaureat, deoarece in mijlocul verii, cand toti viitori studenti umbla din facultate in facultate, toti rerezentatii facultatii si-au luat concediu, pana pe 1 Septembrie. Mi s-a spus de undeva din Universitate, ca abia pe 1 Septembrie am o sansa sa imi recuprez diploma. De aceasta diploma am nevoie pentru a-mi putea confirma locul la Universitatea Transilvania, insa termenul limita aici este 29 august, cu 3 zile inainte sa am o sansa sa imi primesc diploma inapoi.
 Mi se pare o completa lipsa de respect pentru viitori studenti ai acestei tari, ceea ce se intampla la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti. Asa aveti voi de gand sa va castigati noi studenti? Obligandu-i, practic, sa ramana la aceasta Universitate? Nimicurilor!