spot_img
- Publicitate -

Friptură rapidă de miel la tavă. Rețetă pentru masa de Paște

Data:

Chef Dan Neagu, de la Rarisimo Garden Ploiești, prezintă o rețetă de friptură de miel la tavă, unul dintre preparatele specifice sărbătorii Paștelui.

- Publicitate -

Despre carnea de miel

Românii, popor prin excelență crescător de ovine, a trecut de-a lungul timpului la consumul predilect al cărnii de porc. De ce? Pentru că jafurile invaziilor turcești îi lăsau pe țărani și fără oile pe care le pășunau pe aceste meleaguri. Turcii, musulmani fiind, nu consumau însă porc.

Astăzi, știu, consumul cărnii de oaie e aproape prohibitiv din pricina prețului. Totuși, în mod tradițional, masa de Paște presupune și felurite preparate din carne de miel. Și pentru că de multe ori nici timpul nu este aliatul nostru, vă propun o rețetă RAPIDĂ de friptură de miel la tavă.

Mieii au carnea bogată în purine, cristale de acid uric ce se depun pe articulații sau rinichi, îngreunează digestia şi, în timp, duc la apariţia unor boli grave precum guta sau afecţiunile renale. Tocmai din acest motiv sunt preferați mieii care au o greutate de 10-15 kg (vii), întrucât carnea lor este mai puţin indigestă.

Ninge la Cota 2000 din Sinaia

Chiar dacă ne aflăm aproape la jumătatea lunii mai, în Prahova valul de aer rece își face simțită prezența. La Cota 2000 din Sinaia,...
- Publicitate -

Ingrediente pentru friptură rapidă de miel la tavă – aproximativ 10 porții

  • PULPĂ de MIEL (dezosată) 2kg
  • ULEI: 150ml
  • SARE: 10gr
  • PIPER măcinat: 6gr
  • CEAPĂ verde: 10buc
  • USTUROI verde: 10buc
  • PIPER roșu boabe: 6gr
  • CIMBRU verde : 5fire
  • FOI de DAFIN : 5buc
  • ROȘII CHERRY: 10buc
  • CONDIMENT – amestec (oregano, salvie, cimbru, rozmarin) : 20gr
  • VIN alb: 500ml
  • Apă pentru completare.

Timp de pregătire: 10min
Timp de prăjire: 10min
Timp de preparare la cuptor: 70min

Cum se prepară friptura rapidă de miel la tavă

Mai întâi trebuie să știți că ar fi bine să folosiți o pulpă din spate. E mai cărnoasă și are și puțină grăsime, ceea ce va adăuga un plus de gust preparatului. Trebuie dezosată și apoi porționată. Aveți grijă la această operațiune, încercați să nu tăiați carnea decât pe lungimea fibrei.

Bucățile astfel obținute trebuiesc mai întâi condimentate. Așadar, sare, piper, și condimente specifice cărnii de oaie. Eu prepar singur acest condiment folosind proporții diferite de oregano, salvie, cimbru și rozmarin. Promit să vă ofer rețeta amestecului într-un alt articol.

- Publicitate -

Presărați condiment cu generozitate și apoi ceva ulei. Carnea trebuie amestecată cu mâna pentru ca mirodeniile să poată ajunge pe toată suprafața.

Am filmat rețeta și vă invit să vedeți cum fac eu această operațiune.

arnea trebuie prăjită intr-o tigaie cu ulei, la foc mic spre mediu, timp de 10 minute, pe toate părțile. Vom închide astfel fiecare bucată de carne păstrând aromele specifice și suculența în interiorul bucăților.

- Publicitate -

Bazarul copiilor, evenimentul unic din Ploiești

Sâmbătă, 17 mai, va avea loc o nouă ediție a Bazarului Copiilor, la Sala Sporturilor din Ploiești. Evenimentul se va desfășura în intervalul 10.00-14.00,...

Deglasați tigaia la sfârșitul procesului de prăjire cu puțin vin.

Când toate bucățile de carne sunt prăjite, așezați-le intr-o tavă. Tocați apoi mare ceapa verde și usturoiul verde, fix ca în video-ul de mai sus și așezați-le peste carne. Este rândul crenguțelor de cibru și cimbrișor. Apoi piperul boabe și roșiile cherry. La final adăugați câteva frunze de dafin, uleiul amestecat cu vin din tigaie, restul cantității de vin (obligatoriu alb, demisec) și completați cu apă.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu sau dacaă are un capac potrivit utilizați-l pe acela. Este momentul introducerii la cuptor. Nu va sta mult, o oră la inceput, iar cuptorul preincălziți-l la 240 de grade.

- Publicitate -

Scoateți după o oră din cuptor, verificați frăgezimea cărnii și apoi mai lăsați incă 10 minute.

Obțineți o friptură de miel la tavă in doar 80 de minute, al cărui gust vă va încânta pe voi și pe invitați, la masa de Paști. Merge bine cu o salată de sfeclă roșie și hrean. Poftă bună să aveți!

Cum ți se pare subiectul?

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

Expunerea la soare fără protecție, risc major pentru sănătatea pielii

O singură arsură solară poate avea consecințe pe termen...

Medicul Carmen Ionică m-a salvat după un diagnostic greșit”

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun” dedicată medicilor apreciați...

„Datorită medicului Oana Ignatov am ales Maternitatea Ploiești”

Ioana Arion este o ploieșteancă ce a născut un...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Chic Fleuriste, arta bijuteriilor din flori naturale la Ploiești

În centrul Ploieștiului, în apropierea Sinagogii, pe strada Traian...

Un antreprenor produce sucuri naturale la Urleta. Fără e-uri!

Urleta, satul din Prahova care îmbină istoria cu modernitatea,...
- Publicitate -

Exclusiv

Simion sau Dan? Rezultatele sondajului Observatorul Prahovean

Sondajul Observatorul Prahovean cu privire la opțiunile de vot...

Artown Festival Ploiești caută pereți pentru opere de artă

De trei ani de zile fațadele clădirilor din Ploiești...

Cum a adus un tată dansul la Ploiești pentru copiii speciali

Povestea înființării primei secții sportive pentru copiii cu dizabilități...

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Zeci de case din Ploiești vor fi demolate. Oamenii sunt disperați

Situație revoltătoare în Ploiești. Aproximativ 50 de case de...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

O nouă înfrângere pe Ilie Oană. Petrolul – Oțelul: 1 – 3

Petrolul Ploiești – Oțelul Galați au disputat, luni, pe...

Reducerea tarifelor la importuri. Bursele americane, în creștere

Acordul dintre SUA și China, privind reducerea tarifelor reciproce...

Ce și cu cât plătim mai mult din cauza creșterii euro

Cursul leu/euro a atins, în această perioadă, un nivel...

Disperare la Filarmonică: „Avem rate și copii de crescut”

Zeci de angajați ai Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești...

Bazarul copiilor, evenimentul unic din Ploiești

Sâmbătă, 17 mai, va avea loc o nouă ediție...
- Publicitate -

Emisiuni

Se poate și la Ploiești. Orașul se schimbă

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...

Cum poți avea factură de curent pe ”minus”? Secretul fotovoltaicelor

De la 1 iulie, guvernul nu va mai subvenționa...

Tăieri de sporuri și salarii în Primăria Ploiești

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...
- Publicitate -

Vox Publica

Decalogul jurnalistului

Trăim într-o epocă în care oricine poate, cu un...

De ce simțim atâta frică zilele astea?

Crearea a două tabere între membrii aceleiași populații este...

Ploieșteancă din Diaspora după vot: „Stau cu inima strânsă”

Votul din 4 mai a generat o imagine distorsionată...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Bazarul copiilor, evenimentul unic din Ploiești

Sâmbătă, 17 mai, va avea loc o nouă ediție...

Veți participa la vot în turul 2? Sondaj

Observatorul Prahovean a lansat un nou sondaj online în...

Ploieștiul Mută Inteligent, Festivalul Campionilor la Primărie

Un adevărat spectacol al minții s-a desfășurat recent la...

Darul inedit cerut, de ziua lui, de primarul din Păcureți

Cu ajutorul comunității a reușit să înlocuiască conducta de...
- Publicitate -

În ce condiții se acordă pensia anticipată

Pensia anticipată, cu penalizare, se acordă cu cel mult...

Coșul cu alimente, proiectul Asociației din Blejoi, continuă

„Coșul lunar cu alimente pentru 10 familii” este proiectul...

Pasaj subteran pietonal pe DN 1 A, la Blejoi

Ministerul Transporturilor va construi la Blejoi un pasaj pietonal...

Invazie de șobolani pe o stradă din Ploiești

Focar de infecție pe o stradă din Ploiești. Mai...