Regiunea București-Ilfov, un motor al economiei românești, este o zonă cu un potențial imens pentru dezvoltarea afacerilor. Fondurile nerambursabile reprezintă o oportunitate strategică pentru antreprenori de a-și extinde afacerile și de a le face mai competitive. Totuși, pentru a beneficia de aceste finanțări, este nevoie de o abordare profesionistă și o înțelegere profundă a procesului.
Goodwill Consulting – Transformăm ideile antreprenorilor din București-Ilfov în realitate
Din 2008, Goodwill Consulting oferă antreprenorilor români consultanță în accesarea de fonduri nerambursabile. De atunci, a câștigat peste 3.000 de proiecte, ceea ce înseamnă mai mult de 600 de milioane de euro finanțare nerambursabilă. Au implementat proiecte de succes pentru companii din diverse sectoare precum Heineken, Boromir, Vel Pitar și Michelin. Goodwill oferă pachete integrate care includ consultanță în obținerea de fonduri nerambursabile (prin Goodwill Consulting), soluții de energie regenerabilă (prin Goodwill Energy), soluții de automatizare a proceselor și operațiunilor cu ajutorul roboților UiPath (prin Goodroid) și soluții de proiectare și arhitectură (prin Goodwill Studio). Companiile care apelează la serviciile Goodwill beneficiază de consultanță în achiziții publice, analize de piață și analize financiare. 150 de specialiști în accesarea de fonduri nerambursabile din cadrul Goodwill contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri românesc.
Unul dintre reprezentanții dedicați ai Goodwill Consulting este Maria Giurgean, care activează în Regiunea București-Ilfov, oferind antreprenorilor sprijin în identificarea soluțiilor de finanțare potrivite.
Maria Giurgean: „Fiecare client este unic, iar satisfacția vine din succesul lor“
Maria Giurgean, consultant business în cadrul Goodwill Consulting, vede fiecare proiect ca pe o provocare unică.
„Fondurile nerambursabile creează noi antreprenori și ajută afacerile existente să se dezvolte. Este incredibil să vezi cum, pornind de la o discuție despre nevoile clientului, reușim să construim împreună proiecte complexe, care transformă idei în realitate. Mă motivează să văd cum firmele la a căror apariție am contribuit reușesc să se susțină singure și să devină parte a economiei dinamice din București-Ilfov,“ explică Maria.
Un exemplu memorabil din activitatea sa este prima sesiune Start-Up Nation, care a adus laolaltă entuziasmul unor tineri antreprenori dornici să își înceapă afacerea. „Start-Up Nation nu doar că sprijină ideile noi, dar contribuie și la consolidarea business-urilor care au potențial de succes pe termen lung,“ adaugă ea.
Oportunități de finanțare pentru antreprenorii din București-Ilfov
Antreprenorii din București-Ilfov pot beneficia de numeroase programe de finanțare nerambursabilă, printre care:
- DR 23 – IMM-urile și întreprinderile mari din sectorul panificatiei și alte sectoare pot obține până la 3 mil. Euro pentru dezvoltare și modernizare.
- DR 16 – program dedicat fermierilor(cu excepția persoanelor fizice), cooperativelor agricole și societăților cooperative agricole, grupurilor și organizațiilor de producători. Aceștia pot obține până la 2 mil euro pentru investiții în sectorul de legume și/sau cartofi.
- DR 24 – operatorii economici atestați/reatestați pentru activitatea de exploatare forestieră și Ocoalele silvice de regim pot accesa până la 750.000 euro pentru investiții în tehnologii forestiere care îmbunătățesc reziliența și valoarea de mediu a ecosistemelor forestiere.
- s.M. 4.1.1 – fonduri de până la 200.000 euro/beneficiar pentru înființarea și/sau modernizarea instalațiilor pentru irigații la nivel de fermă
- PAP 2.1.1 – investiții de până la 3.3 milioane de euro în acvacultură
- Agrivoltaic – fonduri de până la 700.000 de euro pentru noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară – sectorul agricol și industria alimentară
- Fondul de Modernizare – solicitanții pot accesa până la 100.000 euro/MWh de stocare instalat pentru investiții în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice(baterii)
- HG702/2024 – sprijin de până la 37.125.000 € Pentru industria prelucrătoare
- Programul Regional București – Ilfov 1.8 – sprijin pentru microîntreprinderi cuprins între 25.000 și 300.000 de euro
- Programul Regional București – Ilfov 1.7 – fonduri cuprinse între 25.000 și 200.000 pentru transformarea digitală avansată a societăților și societăților cooperative
Sprijin pentru o dezvoltare sustenabilă
Maria Giurgean, alături de echipa Goodwill Consulting, oferă sprijin continuu antreprenorilor din București-Ilfov, ghidându-i pas cu pas prin procesul de accesare a fondurilor nerambursabile.
Indiferent de obiectivele tale, Goodwill Consulting este aici pentru a-ți transforma ideile în realitate. Solicitați o consultanță gratuită și începeți să construiți viitorul afacerii voastre chiar astăzi!
(P)
Cum ți se pare subiectul?