Campusul Lumya, un proiect social unic în România, dedicat susținerii adolescenților și adulților cu autism, se extinde. Potrivit spuselor Steluței Moisescu, președinte și membru fondator al Asociației NIA Neurodiversity Academy, inițiatoarea acestui proiect, vorbim despre o suprafață suplimentară de 11.500 mp alocată pentru școala profesională și baza sportivă destinate persoanelor cu cerințe speciale.
Extinderea campusului va aduce un sprijin considerabil în pregătirea vocațională a tinerilor, precum și în susținerea activităților sportive, esențiale pentru dezvoltarea lor fizică și mentală.
„Ca mamă a unui tânăr cu autism și președinte al Asociației NIA Neurodiversity Academy, înțeleg nevoia urgentă de a crea un mediu care să susțină dezvoltarea și integrarea socială a tinerilor cu autism. Alocarea acestui teren pentru Campusul Lumya reprezintă o investiție în viitorul tinerilor cu autism, al familiilor lor greu încercate și pentru întreaga comunitate, oferind șansa unei vieți decente și oportunitatea de a contribui la societate pentru persoanele cu autism. Vom demara activitățile aferente acestei extinderi în cursul anului viitor.
Transmitem recunoștința noastră profundă Consiliului Județean Giurgiu și celorlalte autorități județene pentru facilitarea dezvoltării acestui campus prin oferirea terenului necesar și colaborarea constructivă în toate demersurile noastre. De asemenea, mulțumim autorităților locale și reprezentanților Primăriei orașului Bolintin-Vale pentru susținerea continuă în acest proiect. Suntem recunoscători tuturor celor care sprijină zi de zi construirea Campusului Lumya”, a declarat Steluța Moisescu, Președinte al Asociației NIA Neurodiversity Academy.
Citește și: Competiție de ciclism la Câmpina. Cea mai mare parte din fondurile colectate sunt direcționate către Campus Lumya, un proiect social revoluționar pentru persoanele cu autism (GALERIE FOTO)
„Campusul Lumya reprezintă o resursă importantă nu doar pentru persoanele cu autism, ci și pentru întreaga comunitate. Sunt sigur că acest proiect va deveni unul pilot, de referință, și va fi replicat la nivel național, aducând beneficii majore pentru persoanele cu autism și familiile lor. Suntem onorați că acest proiect se desfășoară în orașul Bolintin-Vale și ne bucurăm să sprijinim, la nivel instituțional, programele de incluziune locală pentru buna desfășurare a acestui proiect, în beneficiul celor care au cea mai mare nevoie de el”, a precizat, citat de romaniapozitiva.ro, și primarul din Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, localitatea de lângă București fiind cea în care este construit primului campus din țară destinat adolescenților și adulților diagnosticați cu autism.
Campusul Lumya este un proiect social revoluționar pentru adolescenții și adulții cu autism, cu 800.000 euro investiți până acum.
Asociația NIA Neurodiversity Academy va continua să colaboreze cu autoritățile județene și locale, precum și cu partenerii din mediul public și privat, pentru a construi un viitor mai bun și mai incluziv pentru persoanele neurodivergente din România.
Mai multe informații despre Campus Lumya, găsiți pe website-ul www.lumya.ro.
Cum ți se pare subiectul?