Modul în care sunt executate lucrările pe domeniul public în Ploiești este dezastruos. Șantierele nu sunt delimitate, disconfortul este maxim, iar organele de control închid ochii când vine vorba de pericolul la care sunt expuși ploieștenii, dar și angajații firmelor care intervin.
De aici până la un incident grav nu mai este cale lungă și nu o spunem doar noi, ci și ploieștenii care ne trimit zilnic sesizări pe această temă.
O astfel de lucrare, care pune în pericol siguranța, dar și viața oamenilor se desfășoară pe Șoseaua Vestului, în zona Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.
„Modernizare iluminat public, în zona Centrului de Transfuzii de pe Șoseaua Vestului. Nu se respectă nici o norma de SSM. Panourile stau trântite pe spațiul verde, șanțurile neastupate nu sunt îngrădite.
Trotuar de cca 3 m lățime și constructorul sapă fix pe mijloc, dar repara doar ce a spart.
Capacele căminelor realizate din placi de beton, care nu respectă nici un standard de calitate. Toata atmosfera reflectă cum a ajuns urbea lui Caragiale… O mahala, pentru că nu ne putem nu mii municipiu.
Sunt comune care ne dau adevărate lecții de civilizație, dar noi ne afundă în mocirla. CINE răspunde? Unde este ITM-ul? Unde este Protecția Consumatorului? Unde sunt ONG-urile ca sa-i tragă la răspundere pentru risipa banului public?
Puteti observa că au montat cămine în zona care este în pantă la terminarea trotuarului, dar ce au pus este la orizontală și nu mai respectă aliniamentul trotuarului si se transformă în trambulină sau loc de rupt picioare/mâini.
Pot să înșir foarte multe nereguli, dar cred că cineva din Primărie trebuie să răspundă, pentru că NE-AM SĂTURAT!!!” este ultimul mesaj primit pe adresa redacție cu privire la modul în care au loc intervențiile pe domeniul public în Ploiești.
Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Primăriei Ploiești și ITM Prahova.
Cum ți se pare subiectul?
Coruptia de astazi mi-aduce aminte de lucrarile „pe genunchi” de pe vremea lu’ Ceasca, atunci cand nimeni nu putea fi tras la raspundere pentru ca totul era monopol. Astia au firme „de casa” peste tot. Atunci cand lucrarile sunt mari, au corporatii „de casa”. Niciuna nu e trasa la raspundere pentru ca intervin serviciile, santajurile si asa mai departe.
Miroase a comunism.