30 de familii nevoiașe din Prahova au primit ajutoare din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

0

Prin campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” 30 de familii din parohiile prahovene Telega, Buștenari și Melicești au primit sâmbătă, 20 noiembrie 2021, ajutor din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.

Sprijinul material a constat în oferirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.

Preotul paroh ALEXANDRU FLORIN CHIROBOCEA, Parohia Buștenari, județul Prahova, a precizat: „Localnicii au primit aceste daruri de la voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale cu multă bucurie. Sunt oameni cu multe nevoi și s-au bucurat să vadă că cineva le bate la poartă, la ușă și le aduce un dar ce îi ajută să aibă și ei sărbătorile frumoase și o masă îmbelșugată așa cum se cuvine. Și eu, personal, m-am bucurat, pentru că nu știam ce să le duc anul acesta. Acest sprijin este de lungă durată. Am primit această vizită cu bucurie duhovnicească pentru că oamenii au nevoie să simtă și ei mângâierea lui Dumnezeu prin aceste gesturi.”

Preotul paroh MARIAN ȘTEFAN, Parohia Telega, județul Prahova, a afirmat: „O inițiativă bună, foarte frumoasă și necesară, în același timp, pentru că acești oameni, după cum ați văzut, chiar au nevoie deosebită de ajutor. Bucuria este mare pentru ei, pentru că văd că nu sunt uitați, că încă mai există oameni, semeni ai lor, care se gândesc la ei. Este foarte important că cineva îi mai bagă în seamă, că cineva le deschide ușa, și îi mai și ajută, pe deasupra. Faptul că cineva  vine, iar ei au cui să deschidă ușa, că li se dă bună ziua, le arată că și ei sunt oameni, iar acesta este lucru mare. Din păcate, vedeți că vremurile pe care le trăim astăzi, sunt vremuri care ne risipesc și care ne dezbină unii pe alții. Cu atât mai mult, lucrul acesta pe care îl fac voluntarii nu este numai lăudabil, dar este un lucru în primul rând de suflet.”

Preotul paroh ANTON CRISTIAN, Parohia Zalhana, județul Prahova, a adăugat: „Este pentru a doua oară când voluntarii vin în parohia noastră. Oamenii au fost deosebit de bucuroși mai ales că în parohia noastră sunt persoane care chiar au nevoie de ajutor. Sprijinul oferit prin activitățile desfășurate de voluntarii Catedralei Naționale aduc atât un folos material, dar și un folos moral. Majoritatea persoanelor din parohie sunt persoane vârstnice, persoane singure și îmi spun, atunci când mă duc să le spovedesc și să le împărtășesc, cât de grea este singurătatea și că nu au cu cine să vorbească și cât de mult contează ajutorul venit din partea bisericii aceasta fiind totdeauna în sprijinul lor.”

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: „Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale sunt neobosiți. Continuăm să sprijinim familiile aflate în dificultate. Iată că am revenit în alte 3 localități prahovene pe care le-am mai vizitat și anul trecut, în plină pandemie. Astăzi oamenii s-au bucurat să ne revadă. Au fost emoții, au fost daruri care le-a adus încredere și speranță că viața merge mai departe, dar totodată s-au convins încă o data că încă mai sunt oameni care se gândesc la ei și la problemele prin care trec. Am sprijinit familii cu foarte mulți copii. Am ajuns la o familie care avea 8 copii, care se confruntă cu probleme mari financiare. Părinții nu aveau bani nici să-și încarce butelia, nu aveau curent electric și locuiau în 2 camere. În România de astăzi, oamenilor ce locuiesc la sate, le este foarte greu să își găsească un loc de munca și să își poate întreține familia cum se cuvine. Le este din ce în ce mai greu. Sprijinul oferit astăzi este mai ales un ajutor moral pentru că le dă o „gură de oxigen”, văd că biserica este aproape de ei, preoții sunt aproape de ei, Dumnezeu le este alături. M-am bucurat când am văzut cu câtă nerăbdare îl așteptau pe preotul paroh. Acesta le-a adus haine, hrană separat de sprijinul oferit de noi. Părintele din sat este cel care îi vizitează cel mai des și le alină durerea”.

Din luna martie a anului trecut până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 342 acțiuni și au sprijinit în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” aproximativ 8.500 de familii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău