- Publicitate -

Visul tânărului antreprenor ploieștean Bogdan Bojoagă: ”Mi-am propus ca la 30 de ani să dețin o avere de 300 de milioane și să devin legendar!” – FOTO

Bogdan Bojoagă este din Ploiești, are 18 ani și este pasionat de dezvoltare personală. În paralel cu școala, chiar dacă este în an terminal, își dezvoltă propriul business în zona educației financiare. Consideră că banii sunt importanți și că trebuie să îi gestionăm corect – să știm câți avem și câți ne permitem să cheltuim. În timpul liber, Bogdan ascultă podcasturi, citește cărți pe care le consideră esențiale pentru viață și își dorește ca într-o zi să devină milionar și legendar. FOTO la finalul articolului.

Cine este Bogdan Bojoagă?

Salutare! Sunt un tânăr pasionat de lumea dezvoltării personale, a business-ului și bineînțeles a creșterii! De ce spun asta? Pentru că la doar 18 ani am decis să nu fiu doar genul de persoană ce își petrece jumătate din viață spunând ce vrea să facă, iar cealaltă jumătate explicând de ce nu a făcut-o și am acționat către visele mine, către viziunea LEGENDARĂ ce nu mă lasă să dorm mai mult sau să stau pe loc zilnic, aceea de a educa masiv și a avea un impact pozitiv asupra tuturor oamenilor cu care intru în contact, direct sau indirect! Cam ăsta sunt în zona profesională, un tânăr foarte pasionat și efervescent îmi place mie să spun, dar ca noi toți de altfel în zona personală sunt un om, cu bune, cu rele, cu multe aspecte, atitudini de îmbunătățit zilnic !

Cum ai descoperit lumea banilor și în ce relației ești cu aceștia?

O întrebare foarte interesantă. Am descoperit lumea banilor în cărți și cursuri și ulterior în zona antreprenorială pentru că dezvolt în momentul acesta un business de consultanță și planificare financiară și tot ce pot spune este faptul că învăț de 1000 de ori mai mult atunci când am analize financiare cu anumiți clienți decât de la marii speakeri, pentru că un principiu super simplu spune că atunci când îi învățăm pe alții, noi învățăm cel mai mult și de asta cunoștințele mele actuale sunt mult mai practice! Relația mea cu banii este una înfloritoare aș putea spune, zilnic caut metode să o îmbunătățesc prin schimbarea conștientă a programelor luate din familie și din societate!

Ce nu știu oamenii despre bani, deși ar trebui să știe?

În primul rând, cel mai basic aspect este partea de buget. Oamenii ar trebui să se uite la ce bani pleacă ca și cheltuieli, deoarece dacă nu ai o planificare atentă asupra banilor tăi, poți câștiga și 1500 lei și să rămâi cu nimic la finalul lor sau poți câștiga 15000 euro și la fel să se întâmple!

O idee care se regăsește des în domeniul meu de activitate și de multe ori în sfera antreprenorială spune că o cifră ce nu o cunoști, nu poți să o schimbi, așa că sfatul meu ar fi să ne facem un buget și să ne calculăm cheltuielile ca mai apoi să căutăm metode să ne îmbunătățim liniile de venit, prin economisirea ce reiese după calcularea venitului, iar mai apoi cu anumite investiții.

În ce măsură sunt banii importanți și ce nu pot banii cumpăra?

Banii sunt foarte importanți pentru că ei îți oferă stabilitate și libertate să poți petrece timp în dezvoltarea altor zone importante din viața ta precum familia, sănătatea, spiritualitatea etc.

Consider că dacă vrei o viață cât se poate de liniștită ai nevoie de o independență financiară încât să poți avea acea resursă vitală și extrem de importantă: timpul.

Dacă ar fii să ofer o perspectivă asupra ceea ce nu pot cumpăra banii, cred că aș vorbi despre o viață per total împlinită, pentru că banii nu au legătură cu fericirea, sunt doar un mijloc prin care îți poți crea experiențe faine, poți avea grijă de familie și e o minciună să crezi că dacă ai banii, o să fii și împlinit emoțional tot timpul!

Cu ce bagaj de cunoștințe venim de-acasă și ce putem face pentru a ne dezvolta?

Un subiect foarte amplu, aș putea discuta ore-n șir despre asta, dar vreau să simplific totul în faptul că nu contează dacă ai fost sau ești sărac, nu contează dacă în copilărie ți s-a spus că nu ești suficient sau că ești prost, asta nu contează. Tot ce contează este ce faci de acum înainte pentru tine, cum îți petreci timpul, cu ce oamenii discuți, ce discuții aveți, ce viziune ai asupra viitorului și ce vrei să devii de acum încolo!

Un principiu super simplu și super fain pentru a te dezvolta sună cam așa : „Nu subestima niciodată puterea compusă a consecvenței pe termen lung!” – John Maxwell, mi se pare un principiul extraordinar, mai ales pentru noi tinerii din generația această, unde informația curge continuu pe internet, dar partea practică a secat puțin, așa că doar consecvența pe termen lung aduce rezultate spectaculoase. Nu e un secret ascuns sau o pastilă magică, doar să faci ceea ce simți să faci și trebuie să faci pentru că ăsta e drumul tău iar dacă constați că nu ăsta e drumul, super! Bucură-te, poți să mergi spre alte domenii sau nișe și acolo să dai 100% din tine, să dai viața ta și sufletul tău unei viziuni mărețe!

Se spune că rutinele sunt plictisitoare, dar esențiale pentru a avea succes. Tu ce obiceiuri sănătoase ai?

Pe partea de obiceiuri, de-a lungul timpului, mi-am creat multe obiceiuri sănătoase, dar am rămas și cu unele oarecum negative, ca să echilibrez balanța! Ca obiceiuri, în primul rând sportul super vital, dacă vrem să fim oamenii de succes masiv, după aș putea discuta despre citit, ascultat podcasturi, informație de calitate în mintea noastră și scrisul în agendă –  asta mă ajută să organizez artistul boem din mine și să mă setez spre succes! Sunt multe altele, precum atunci când mă trezesc, fac rapid o serie de 20-30 de flotări combinate cu un 1l de apă și două lingurițe de miere! Să vezi soarele dimineața ajută enorm și stretching pentru mobilitatea corpului, mai ales dacă ai muncă de birou!

Ce nume sonore îți sunt mentori virtuali și/sau reali în drumul tău spre succes? Detaliază ce lecții ai învățat de la aceștia.

Ca mentori, am o serie de oamenii pe care îi urmăresc zilnic din toate domeniile de interes pentru mine, pe zona de leadership aș spune clar despre John Maxwell și despre CEO John Maxwell Team România, Sorin Popa! Pe partea de finanțe și business, Lorand Soares Szasz! Când vreau să înțeleg ce se întâmplă în creierul meu, îl urmăresc cu drag pe Paul Olteanu de la Mind Arhitect și mulți alți autori de renume cu care mă întâlnesc prin cărți!

Și bineînțeles, în business-ul meu am parte de mentori, oameni ce mă inspiră și de la care învăț ce am de făcut atât pe partea personală, dar mai ales pe partea profesională!

Cum arată succesul tău personal și în cât timp ți-ai planificat să îl trăiești?

Succesul pentru mine este drumul, este parcursul, este ceea ce fac zilnic! Da, am o viziunea extraordinară, precum să devin cel mai mare speaker din România și să am la conferințe peste 1000 de oamenii pe care să îi impactez pozitiv! Da, îmi doresc independență financiară, libertate, îmi doresc și multe milioane de euro, respectiv 200 și pe partea de business vreau să creez o comunitate de peste 1500 de consultanți financiari cu care să schimb zona de educație financiară! Dar succesul îl văd pe parcurs, îl văd cu fiecare lună din viața mea, cu fiecare săptămână și în fiecare zi! Eu în mintea și în inima mea, sunt deja un om de succes, mă vizualizez zilnic cum impactez și cum îmi realizez toate visele, dar visele sunt doar o direcție, în schimb ce se întâmplă acum și aici, abia ăsta este succesul, drumul, cărămida pusă astăzi, creșterea, schimbarea de atitudine, o întâlnire ținută extraordinar! Asta mă trezește din pat dimineața!

Din perspectiva ta, cum ar arăta societatea dacă de mâine ar dispărea toți banii din lume?

Probabil foarte dezechilibrată, dacă ne uităm la legile universale din natură, care nu se schimbă niciodată, putem vedea că banii sunt o formă de energie, putem face paralelă cu ploaia: ea este echivalentul banilor în lumea noastră, criza este iarna, vara este creșterea economică! Sunt niște cicluri naturale, iar fără ele nu putem avea echilibru, nu-mi pot imagina asta!

Care este suma de bani pe care ți-ai dori să o ai în conturi până la 30 de ani?

Am o concepție ce îmi guvernează scopurile de ceva vreme, mai exact să îmi pun scopuri gigantice, să țintesc către ceva legendar pentru a avea motivația interioară aprinsă zilnic!

Dacă ne uităm la oamenii de succes masiv, ne putem da seama că ei nu își îndeplinesc obiectivele, pentru că sunt prea mari, în schimb pentru faptul că au țintit așa de sus, au atins un nivel de excelență!

Exact cum spunea Les Brown, mare speaker motivațional : „Țintește spre LUNĂ, dacă nu o să o atingi, tot o să cazi spre STELE!”

Așa și eu îmi guvernez viață după asta și îmi doresc ca până la 30 de ani, să am 200 milioane de euro avere!

La finalul acestui interviu, spune, ca o recomandare, ce cărți care ți-au influențat viața?

Am să mă rezum la câteva titluri, importante pe toate palierele vieții, încât să avem de învățat cum să avem o viață legendară per total!

  • pe partea financiară recomand cu căldură : Secretele minții de milionar – Harv Eker și Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki;
  • pe zona de business recomand – Mitul întreprinzătorului de Michael Gerber;
  • pe zona de inteligență emoțională recomand Daniel Goleman;
  • pe partea de psihologie Pera Novacovici, de la noi din România și din afară pe Carl Gustav Jung – Amintiri, vise, reflecții!
  • Lidership – 25 de moduri de a-i cuceri pe cei din jur – John Maxwell și tot de la el, Dezvoltă Liderul Din Tine!

Mulțumesc mult pentru invitația în cadrul acestui interviu! Mă bucur mult să pot oferi valoare oamenilor și continuați să aduceți cât mai mulți oameni ce au lucruri de spus, să putem impacta împreună oameni și tineri în special, tineri care vor să se dezvolte, dar încă nu știu cum să facă asta!

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Alte cinci femei au depus plângeri împotriva preotului Visarion Alexa, cercetat deja pentru agresiune sexuală

În acest weekend, încă cinci tinere au depus plângere în acest weekend împotriva preotului Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală. Judecătorii Tribunalului...

Stadioanele pline din România merită mai mult decât minifotbalul oferit de burleanu (cu b mic!). Cât mai stă unde nu-i e locul?

Te uiți la ce se întâmplă la meciurile Petrolului, FCSBului, Craiovei (ambele), Rapidului, Clujului (ambele) și vezi cum lumea umple stadioanele, dornică să vadă...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Tonsciuc, consilier local: „Am înghețat de frig în casă” – Podcast Generația lui John

John Cristea îl are invitat la Podcast Generația lui John pe consilierul local, Mihai Tonsciuc, alături de care discută despre problema apei calde din...

Alte cinci femei au depus plângeri împotriva preotului Visarion Alexa, cercetat deja pentru agresiune sexuală

În acest weekend, încă cinci tinere au depus plângere în acest weekend împotriva preotului Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală. Judecătorii Tribunalului...

Podul de cale ferată de peste râul Prahova va fi demolat prin explozie. Construcția reprezintă un real pericol pentru circulația de peste DN1

Podul de piatră...se va dărâma! Mai exact podul de cale ferată de peste râul Prahova, dintre Câmpina și comuna Poiana Câmpina. Construit în 1974,...

Locuința din Pipera a manelistului Tzancă Uraganul a fost spartă de hoți

Cântărețul de manele, Tzancă Uraganul, oferă 10.000 de euro recompensă celui care îl va ajuta să îi găsească pe hoții care i-au jefuit vila...

Stadioanele pline din România merită mai mult decât minifotbalul oferit de burleanu (cu b mic!). Cât mai stă unde nu-i e locul?

Te uiți la ce se întâmplă la meciurile Petrolului, FCSBului, Craiovei (ambele), Rapidului, Clujului (ambele) și vezi cum lumea umple stadioanele, dornică să vadă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -