După ce s-au chinuit să amenajeze grădinița unui bloc din Ploiești, locatarii s-au trezit cu florile rupte. ”Unde e Poliția locală?” – FOTO

3

O cititoare ne-a sesizat un act de vandalism petrecut recent în Cartier Vest Lămâița din Ploiești.

Mesajul ploieștencei:

Buna ziua. Apelez la dvs cu o sesizare. Stiu ca sunt lucruri mult mai importante de discutat zilele acestea, dar vreau sa semnalez o situatie extrem de neplăcută. Azi dimineața ne-am trezit cu florile rupte in gradina blocului nr 56 de pe strada Anotimpului. Este a a doua oara in ultima saptamana, după ce sambata trecuta ne-au rupt zambilele. Au scos bulbii din pamant si i-au aruncat la intamplare. Azi au distrus lalele și, ghiocei galbeni.

Mentionez ca e munca doar a catorva persoane pentru ca, dupa cum bine se stie voluntariatul pentru spatiul verde il fac doar prostii. Vorbim de munca depusa, efort fizic si financiar.. timp! Sa vrei sa faci ceva pentru tine, pentru cei din jur, sa ne bucurăm privirea.. Sa ne liniștim sufletul. Dar apoi au venit niste vandali sa distrugă noaptea ca hotii, ca tot e la moda sloganul. Intrebare: Unde este politia comunitara?? Evident ca nimeni nu poate păzi non stop, dar de luni de zile nu vad nici un agent de politie pe strada. Macar cu prezenta lor ar mai infrana putin bataia de joc si disprețul unora. Va atasez si cateva poze”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

3 COMENTARII

 1. Ce-mi place asta cu, nu vad politie pe strada mea! De parca zici ca strada ta are ceva deosebit fata de alte strazi! Va propun sa stati postata la geam non stop, poate îi vedeti. Frumos amenajata gradina, de apreciat efortul dar deh, tinerii frumosi si liberi… Poate si ceva vecini cu ceva nemultumiri…

 2. Buna ziua
  Dle Marius obligatia politiei locale este de a supraveghea intreg orasul cu toate strazile si locuitorii lui.
  Doar ca in cazul de fata cineva a semnalat o situatie de pe o anumita strada.. Care cu siguranta s a intamplat si in alte zone ale orasului si se va mai repeta daca acceptam asta.
  E in legea firii sa rupi si sa distrugi spatiul verde..??
  Daca ar mai circula pe strazi mai des oamenii legii.. aceste pers „binevoitoare” poate nu ar mai avea curaj sa faca astfel de vitejii.. Nu?
  Nimeni nu poate sta postat la geam cum ati sugerat. Dar nici nu putem traii ca intr un sat fara caini.. Tindem spre o lume civilizata. Ne dorim „o tara ca afara”.
  Oamenii cu pareri ca ale dvs sunt de fapt problema. Acceptati cu usurinta un rau facut si evidentiati scuze pt acest tip de comportament.

 3. Felicitari pentru efortul de amenajare, dar gradul de civilizatie al unora lasa de dorit. Poate odata se va modifica cadrul legislativ in Romania astfel incat gradinile din jurul blocurilor sa fie trecute in proprietatea asociatiilor de proprietari , asociatii avand obligatia si posibilitatea sa le amenajeze, sa instaleze sisteme de monitorizare etc. Primaria ar scapa de intretinerea acestor spatii si ar taxa asociatiile cu impozitul pe teren. Si unii locatari care nu ridica o frunza din gradina, ba mai si arunca gunoiul pe geam ar face putina miscare mai utila decat mersul la sala.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău