- Publicitate -

Situația Covid-19, în Prahova, 4 februarie: 63 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Prefectura Prahova a transmis, joi, că 63 de persoane au fost nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 0,89.

Conform datelor oficiale comunicate de Prefectura Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 26252 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„Din totalul acestora, 826 pacienți au decedat, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore nu au fost raportate decese”, a precizat Prefectura Prahova.

Cele 63 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani)Număr persoane
0 – 184
19 – 294
30 – 398
40 – 4913
50 – 596
60 – 6914
70 – 7911
80 – 893
Peste 900
Total63

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 162 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate opt paturi libere, dintre care cinci sunt prevăzute cu ventilator. Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta”, a precizat Prefectura Prahova.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 54465 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 0,89.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1363 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Alți 2236 cetățeni au fost legitimați, 352 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului  și 100 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 167 sancțiuni (83 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 9 – nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020, 64 – în cadrul acțiunilor punctuale, 11 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție de către pasageri în mijlocul de transport), în valoare totală de 7000 lei.

A fost deschis și un dosar de cercetare penală, în baza articolului 352 CP privind Zădărnicirea combaterii bolilor, pentru nerespectarea măsurilor de carantină.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 04 februarie 2021, în județul Prahova au ajuns 32345 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 30045 doze Pfizer/BioNTech, iar 2300 doze produse de compania Moderna.

Dintre acestea, 27998 au fost consumate (ora raportării – 13.00), alte 4309 (2060 Moderna și 2249 Pfhizer) sunt în curs de administrare.

Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 4265.

În ultimele 24 de ore nu au fost raportate noi pierderi și nici noi reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului anti SARS-CoV-2.

„Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică). De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/ Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică). Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

O zi la Karpatia Horse Show 2022. Festival, spectacol și bună dispoziție pentru toată familia

De când mă știu mi-au plăcut caii. Nu mă pricep la rase, nu mă pricep nici la cum trebuie să arate un cal „frumos”,...

Accident pe DN1B, la Ploieștiori. O minoră în vârstă de 10 ani a fost transportată la spital

Accidentul rutier s-a produs, luni seară, pe DN1B, pe raza localității Ploieștiori după ce două auto au intrat în coliziune. În urma impactului, o...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

O zi la Karpatia Horse Show 2022. Festival, spectacol și bună dispoziție pentru toată familia

De când mă știu mi-au plăcut caii. Nu mă pricep la rase, nu mă pricep nici la cum trebuie să arate un cal „frumos”,...

Accident pe DN1B, la Ploieștiori. O minoră în vârstă de 10 ani a fost transportată la spital

Accidentul rutier s-a produs, luni seară, pe DN1B, pe raza localității Ploieștiori după ce două auto au intrat în coliziune. În urma impactului, o...

Mihai Tonsciuc, ploieștean și consilier local: “Iulian Dumitrescu este vinovat pentru că nu avem apă caldă în Ploiești”

Mihai Tonsciuc, consilier local și ploieștean, a acceptat invitația de vorbi deschis despre ceea ce se întâmplă în Ploiești cu apa caldă. În cadrul...

„Nimeni nu mai vrea să lucreze într-un spital de stat. În doi ani, riscăm să rămânem fără medici pediatri!”

Nemulțumiri la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Periodic, părinții se plâng că așteaptă cu copiii bolnavi ore în șir la triajul de la UPU....

Marian Godină, reacție după ce ministrul Educației a venit cu „motivații” la acuzațiile de plagiat: „Domnule ministru, nu mai bine vă dați dumneavoastră demisia?”

Jurnalista Emilia Șercan a susținut, luni, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat într-o lucrare din trecut și că, acum, prin funcția deținută, încearcă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -