- Publicitate -

Situația Covid-19, în Prahova, 2 februarie. Rata de infectare la nivelul județului: 0,91 la 1.000 de locuitori

Prefectura Prahova a transmis, marți, situația Covid-19 la nivelul județului. În ultimele 24 de ore, 35 de persoane au fost raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, iar rata de incidență a ajuns la 0,91 la 1.000 de locuitori.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, potrivit Prefecturii Prahova, 26138 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„Din totalul acestora, 818 pacienți au decedat, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese au fost înregistrate în rândul a trei persoane de sex feminine (43, 57, 85 ani) și a trei de sex masculin (46, 50, 71 ani)”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

Cele 35 persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani)      Număr persoane

0 – 18   …………………………. 0

19 – 29 ………………………… 4

30 – 39 ………………………… 3

40 – 49…………………………  9

50 – 59…………………………  10

60 – 69………………………..  4

70 – 79………………………..  4

80 – 89………………………..  1

Peste 90 ……………………… 0

Total …………………………..35

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 173 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate șase paturi libere, dintre care trei sunt prevăzute cu ventilator”, a mai anunțat Prefectura Prahova, care a precizat că situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 54114 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 0,91.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1018 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Alți 2596 cetățeni au fost legitimați, 339 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului  și 98 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 139 sancțiuni (63 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 6 – nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020, 66 – în cadrul acțiunilor punctuale, 4 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție de către pasageri în mijlocul de transport), în valoare totală de 6500 lei.

A fost deschis și un dosar de cercetare penală, în baza articolului 352 CP privind Zădărnicirea combaterii bolilor, pentru nerespectarea măsurilor de carantină.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”.

„Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică). Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358”, a precizat Prefectura Prahova.

De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Instituția Prefectului – Județul Prahova

02 Februarie 2021

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Deficit de medici în Prahova, inclusiv în spitale – VIDEO

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Prahova a prezentat, miercuri, o situație cu privire la finanțarea serviciilor medicale. Dacă la capitolul fonduri, rectificarea...

Șoferi beți și drogați, prinși de poliție pe șoselele din Prahova

Doi șoferi s-au ales cu dosare penale pentru consum de alcool sau substanțe interzise și un al treilea cu dosar pentru conducere fără permis...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Petrolul s-a calificat în noul format al Cupei României, după 4-0 cu CSC Șelimbăr

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior...

Șeful Protecției Consumatorului despre meniul din restaurante: „E greu de crezut că lăbuța de crocodil sau cotletul de zebră sunt proaspete”

„Este greu de crezut că cotletul de zebră și lăbuța de crocodil se vând la fel de bine ca pieptul de pui. Dar, totuși,...

Povestea de succes a companiei Verytas, condusă de Aurelian Amuza. Cum a ajuns să construiască un bloc cu birouri și apartamente de lux în...

În zona 0 a municipiului Ploiești, pe strada Bucegi la nr 12, se construiește primul bloc cu birouri și locuințe de. Imobilul, vecin cu...

Petrolul vinde la pachet biletele pentru meciurile cu FCSB și FC Argeș. Cât costă

Petrolul Ploiești vinde, la pachet, bilete la meciurile pe care le va disputa cu FCSB și FC Argeș, pe stadionul Ilie Oană. Prețurile pornesc...

Ce despăgubiri primesc victimele accidentelor rutiere, pe cale amiabilă sau în instanță – Ce reprezintă ”punctajul traumatologic”

Știm că suntem obligați să încheiem asigurări de răspundere civilă auto (RCA), dar puțini cunosc ce drepturi au și prin ce proceduri complicate își...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -