Povestea Laurei Dori. Cum a ajuns reporter la Europa FM și de ce vrea să facă o carieră în publicitate – FOTO

Invitata lui John Cristea la Observatorulph.ro LIVE de luni, 18 ianuarie, începând cu ora 13:00 este Laura Dori din Ploiești. Studentă în anul al doilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, specializarea publicitate, a lucrat la Europa FM ca reporter timp de un an, fiind și cea mai tânără din redacție.

Observatorulph.ro publică un scurt interviu cu invitata de la ”Observatorulph.ro LIVE – Generația lui John” de luni, 18 ianuarie, începând cu ora 13:00.

– Cum ai ajuns la Europa Fm?
Printr-un anunț pe site-ul radioului despre bursele Europa Fm, pentru că se puteau înscrie chiar și cei care nu erau studenți la o facultate de profil, eu fiind atunci la facultatea de chimie aplicată de la Politehnică. Am depus un CV și am fost chemată la un interviu. Au urmat două săptămâni de probă, iar la final am aflat că urmează să am un internship plătit de 6 luni la Europa Fm.

– Cum a fost experiența din radio?
La început, mai greu pentru ca nu știam cum merge treaba într-o redacție, nu știam să scriu știri pentru radio, nu știam ce e aia o relatare etc. Am primit mult ajutor de la colegi iar după aproximativ 3 luni puteam să scriu singură o relatare. Aici trebuie să îți alegi un subiect de pe o agenție și să-l „traduci” ca să poată fi dat la radio, adică să îl scrii mai simplu.

După aceea a fost din ce în ce mai ușor. Am început să fac interviuri prin telefon. E destul de simplu: găsești o persoană dintr-un anumit domeniu care are mai multe informații apoi selectezi lucrurile esențiale în cel mult un minut. Chiar si acum mai am în agenda câteva contacte, just în case.

Între timp, am renunțat la facultatea de chimie și m-am decis să mă dedic mai mult radioului, unde îmi petreceam oricum mare parte din timp. Am început să merg și pe teren- la proteste mai exact. Vorbeam cu oamenii, îi întrebam ce îi nemulțumește, luam un sunet de ambianță și trimiteam tot în redacție, după ce scriam un text. Cel mai des eram în Piața Victoriei, dar am mai fost și prin fața ministerelor, în fața Parchetului. Cea mai frumoasă experiență a fost însă la Europa FM live pe plajă. Și aici a trebuit să fac munca de reporter, dar am vorbit puțin altfel cu oamenii. I-am întrebat pe turiștii de pe plajă de ce ascultă europa fm, care e programul lor preferat, cum li se pare muzica și ce așteptări ar avea ei de la post. Aici m-am lovit prima dată și de programul adobe audition cu care m-am obișnuit repede.

– Nu te-a atras și presa scrisă?
Am lucrat 4 luni și în presa scrisă, dar am renunțat ca să mă ocup mai bine de proiectele de la facultate. Mi-a plăcut, dar marea dragoste rămâne radioul.

– Cu ce te ocupi în prezent?
Învăț cât mai multe lucruri în photoshop, mai ales pe grafica publicitară. Am un mic și modest portofoliu deocamdată. În pandemie am „făcut cunoștință ” si cu illustrator si indesign. În rest, citesc cărți de specialitate și încerc să aflu cât mai multe despre departamentele unei agenții de publicitate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău