Drumul județean 214, care s-a surpat între Brebu și Pietriceaua, va fi reparat până în mai -VIDEO

Consiliul Județean Prahova a finalizat procedura de atribuire a contractului pentru reabilitarea drumului Pietriceaua – Brebu, grav afectat de alunecările de teren.

Contractul vizează lucrări de proiectare și execuție.

Valoarea contractului încheiat este de aproximativ un milion lei, iar termenul de execuție de patru luni.

Reamintim că traficul rutier pe drumul județean care face legătura între satul Pietriceaua din comuna Brebu și restul localităților a fost interzis pe 11 decembrie, după ce s-a surpat din cauza precipitațiilor.

Citește și Scrisoare deschisă a locuitorilor din Pietriceaua pentru autorități: ”Riscăm să rămânem complet izolați!”

Potrivit unui comunicat de atunci al Consiliului Județean Prahova, din cauza precipitațiilor abundente drumul DJ 214 s-a surpat în zona km 9+500, punctul ,,Râpa lui Vlad”, punând în pericol circulația pe drumul public.

Astfel, în conformitate cu prevederile Ordonanței nr. 43/1997, cu modificările și completările ulterioare, art. 44 și 45, s-a luat decizia închiderii temporare a drumului DJ 214, începând cu data de 11.12.2020, ora 15.00 (cu semnalizarea rutieră corespunzătoare).

Accesul în satul Pietriceaua se face doar prin comuna Aluniș, ceea ce înseamnă un ocol de zeci de km pentru localnici. Detalii aici: FOTO: Cum arată DJ 214 care s-a surpat între Pietriceaua și Brebu.

Ce spune vicepreședintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, despre contractul semnat pentru reparația DJ 214:

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău