Prefectul de Prahova a cerut DSP să ancheteze moartea tânărului plimbat între patru spitale

0

După ce observatorulph.ro a publicat cazul unui tânăr de 25 de ani, care a murit după ce a fost plimbat între patru spitale, la Câmpina, lăsând orfană o fetiță de numai o lună, prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a reacționat.

Citește aici articolul: Un prahovean de 25 ani a murit după ce a fost plimbat între patru spitale. Considerat suspect de Covid, testul a ieșit negativ în ziua decesului

Mesajul transmis de prefectul de Prahova redacției observatorulph.ro:

Este o perioadă dificilă, una cu care nu ne-am mai confruntat, una în care avem de-a face cu situații imprevizibile și în fața cărora trebuie să luăm decizii rapide. Din nefericire, de multe ori aceste hotărâri sunt guvernate de frică, iar în loc de luptă, unii dintre noi sunt tentați de a face un pas în spate.

Am aflat cu regret despre cazul tânărului din Făget, al cărui tată a relatat faptul că a fost plimbat între spitale din cauză că era suspect de COVID-19, pentru ca, într-un final, acesta să se stingă. Este o tragedie! Transmit, pe această cale, condoleanțe familiei tânărului, dar și faptul că  am solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze de urgență o anchetă pentru a stabili clar ce s-a întâmplat în acest caz. După finalizarea cercetărilor voi reveni cu un mesaj public.

Referitor la contextul actual, aș dori să mă adresez și cadrelor medicale, aflate în prima linie. La nivel județean facem tot posibilul să aibă toate cele necesare pentru realizarea profesiei lor în condiții de siguranță. În utimele zile, unitățile medicale au primit materiale de protecție, iar acestea vor continua să vină.

Actul medical însă, nu trebuie să fie tergiversat și condiționat de suspiciuni și de temeri.

Stimați medici, nu uitați că oamenii își pun toată speranța în priceperea și devotamentul dumneavoastră!

Cu stimă, CRISTIAN IONESCU, Prefectul județului Prahova

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău