gratar-picnic-valea-stezii-1024x680_e491f.jpg

Dacă plănuiești să ieși la iarbă verde vara aceasta, iată șapte lucruri pe care trebuie să le ai în vedere ca să nu fii amendat și amenzile pe care le poți primi dacă încalci prevederile legii:

  1. Deșeurile trebuie aruncate selectiv, în containerele inscripționate corespunzător, doar în locurile special amenajate. Iar la plecare, locul trebuie să rămână „curat și nealterat”, conform legii picnicului. Cei care încalcă aceste prevederi riscă amenzi între 100 și 2.000 de lei pentru nerespectarea depunerii selective a deșeurilor și între 300 și 3.000 de lei pentru alterarea locului în care s-a ținut picnicul.

  2. Cei care doresc să aprindă focul trebuie să o facă doar în locurile special amenajate. Mai mult decât atât, focul trebuie supravegheat în permanență. În caz contrar, amenda poate fi între 2.000 și 5.000 de lei.

  3. Atunci când ajungi în locul în care vrei să faci picnicul, trebuie să parchezi mașina doar în zonele amenajate special cu acest scop. În caz contrar, amenda este între 100 și 200 de lei.

  4. De asemenea, este interzisă și spălarea obiectelor folosite în activitatea de picnic (farfurii, tacâmuri etc.) în apele din vecinătatea zonei amenajate. Nu este permis nici să speli farfuriile într-un alt recipient și să arunci apa murdară în apele din zonă sau chiar pe pământ. Amenzile sunt între 100 și 200 de lei pentru cei care nu respectă această prevedere.

  5. O altă contravenție o reprezintă hrănirea animalelor sălbatice. Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este între 200 și 400 de lei.

  6. Dacă arunci țigări, chibrituri sau alte obiecte aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, riști o amendă între 300 și 3.000 de lei.

  7. Indiferent dacă păstrezi curățenia în locul în care te-ai hotărât să faci picnicul, dacă spațiul în care ești nu este special amenajat pentru o astfel de activitate, atunci riști o amendă între 1.000 și 3.000 de lei.
    Detalii pe avocatnet.ro
Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg