Model-adeverinta-de-vechime-Functionari-publici (Sursa www.avocatnet.ro).jpg

Salariul minim brut pentru angajaţii cu o vechime de peste 15 ani va fi de 2350 de lei de la 1 ianuarie 2019. Asta înseamnă un venit net de 1400 de lei, cu 250 de lei mai mare decât în pre­zent. Dacă nu reuşesc să adu­că adeverinţe care să le ateste vechi­mea în mun­că, vor primi doar 100 de lei în plus la salariu ca ur­mare a creşterii sala­riului minim.

„În momentul de faţă toată lumea este confuză, iar angajatorii fac cal­culele pentru buge­tul de anul viitor după calculele esti­mative în funcţie de vârsta anga­jaţilor. În plus, la noi în branchuri au venit deja foştii angajaţi să ne ceară adeverinţe de vechime, sunt oameni informaţi şi ştiu că va creşte salariul minim, astfel că ne aşteptăm în urmă­toarea perioadă la un val de astfel de cereri din partea lor şi suntem pre­gătiţi pentru asta“, a spus Felix Toma, coun­try manager al com­­pa­niei de re­cru­tare şi în­­chi­riere de forţă de mun­că în regim tem­po­rar Gi Group România.

Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la ni­velul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 mi­lioane de angajaţi care primesc salariul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui să primească un sa­lariu minim diferenţiat de la 1 ianuarie 2019.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii pe zf.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.