fbpx

Model-adeverinta-de-vechime-Functionari-publici (Sursa www.avocatnet.ro).jpg

Salariul minim brut pentru angajaţii cu o vechime de peste 15 ani va fi de 2350 de lei de la 1 ianuarie 2019. Asta înseamnă un venit net de 1400 de lei, cu 250 de lei mai mare decât în pre­zent. Dacă nu reuşesc să adu­că adeverinţe care să le ateste vechi­mea în mun­că, vor primi doar 100 de lei în plus la salariu ca ur­mare a creşterii sala­riului minim.

„În momentul de faţă toată lumea este confuză, iar angajatorii fac cal­culele pentru buge­tul de anul viitor după calculele esti­mative în funcţie de vârsta anga­jaţilor. În plus, la noi în branchuri au venit deja foştii angajaţi să ne ceară adeverinţe de vechime, sunt oameni informaţi şi ştiu că va creşte salariul minim, astfel că ne aşteptăm în urmă­toarea perioadă la un val de astfel de cereri din partea lor şi suntem pre­gătiţi pentru asta“, a spus Felix Toma, coun­try manager al com­­pa­niei de re­cru­tare şi în­­chi­riere de forţă de mun­că în regim tem­po­rar Gi Group România.

Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la ni­velul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 mi­lioane de angajaţi care primesc salariul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui să primească un sa­lariu minim diferenţiat de la 1 ianuarie 2019.

Detalii pe zf.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg