137586801.jpg

In lunile septembrie-octombrie, datorita ploilor si a temperaturilor acceptabile, mediul devine propice pentru dezvoltarea capuselor.

Căpușele sunt organisme parazite, înrudite cu păianjenii, care se hrănesc cu sângele gazdei. Căpușa parazitează nu numai pielea mamiferelor, ci și pielea păsărilor sau chiar a reptilelor. Acești paraziți sunt vizibili cu ochiul liber, în ciuda dimensiunilor foarte mici.

Căpușele se găsesc în spațiile verzi (parcuri, tufișuri, garduri verzi, sub copaci, etc.) și se înmulțesc în special în lunile mai-iunie și septembrie. Ele nu zboară și nu sar, ci ajung pe pielea gazdei la contactul cu spațiile infestate. Chiar dacă vremea caldă determină purtarea unei îmbrăcăminți mai sumare, lejere, și petrecerea timpului în spații verzi, trebuie avută grijă la aceste insecte parazite și la mușcătura lor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mușcătura de căpușă este, în general, ușor de recunoscut, nu numai datorită faptului că insecta rămâne atașată de piele, ci și datorită aspectului pielii din jurul mușcăturii, care prezintă leziuni sub formă de cercuri concentrice roșii. În cazul descoperirii căpușei pe piele, trebuie mers de urgență la medic.

Deși nu toate căpușele sunt purtătoare de boli, multe dintre ele pot transmite, într-adevăr, boli infecțioase, cele mai cunoscute fiind boala Lyme și encefalita de căpușă. După țânțari, căpușele reprezintă a doua cea mai răspândită modalitate de transmitere a bolilor prin insecte.

CUM NE PROTEJĂM DE CĂPUȘE?

Există câteva modalități prin care pot fi prevenite mușcăturile căpușelor:

  • evitarea spațiilor cu risc de infestare cu căpușe (iarbă, tufișuri, vegetație uscată, etc.)
  • purtarea unor haine adecvate (cu mânecă lungă, pantaloni lungi) și a unor încălțări închise (nu sandale)
  • deparazitarea externă regulată a animalelor domestice
  • toaletarea și dezinsecția spațiilor verzi.

Pentru o dezinsecție realizată în mod profesionist, cu produse 100% sigure, apelați la Coral Impex!

Oferim soluțiile ideale ca eficiență și ca preț pentru protejarea populației de efectele nedorite cauzate de mușcăturile căpușelor și ale altor insecte parazite.

Contactați-ne pentru o estimare GRATUITĂ!

Telefon: 0244-517-610

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (P)


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...