- Publicitate -

Spitalul AS Medica vine în sprijinul familiilor ai căror membri au nevoie de recuperare de lungă durată

Data:

Un accident sau o boală de lungă durată produc modificări profunde în dinamica familiilor. De cele mai multe ori, impactul este unul pe termen lung, iar calitatea vieții tuturor membrilor este afectată dramatic. Fiecare dintre membrii activi ai familiei trebuie să preia sarcinile celui afectat, și, în plus, se transformă în îngrijitori ai acestuia, de cele mai multe ori fără un minim de cunoștințe medicale.

- Publicitate -

Renunțarea forțată la viața activă a persoanei sănătoase pentru a se ocupa de îngrijirea bolnavului este, poate, principala problemă a familiilor care trec prin astfel de situații. Acest gest are un impact aproape imediat asupra bugetului familiei care deja este afectat de situația pacientului.

În timp, nivelul de trai este afectat din ce în ce mai vizibil și în cele mai multe situații, ca urmare a acumulării frustrărilor, relațiile se tensionează atât între membrii familiei, cât și cu prietenii, cu cei din exterior.

Pe lângă problema fizică și stresul specific cauzat de situație, pacientul aflat în recuperare începe să acumuleze o tensiune suplimentară cauzată de frustrări. Apar manifestări psihice precum depresia, care au ca efect prelungirea recuperării sau deteriorarea stării fizice.

- Publicitate -

După aproape 35 de ani de contact direct cu pacienții, dramele prin care trec familiile aflate în această situație continuă să-l impresioneze pe doctorul Alin Scarlat, fondatorul Centrului Medical AS Medica Bucov.

”Cei din jur nu au cum să conștientizeze profunzimea dramei prin care trec aceste familii. Cât de afectat este fiecare dintre membrii, nu doar persoana bolnavă. Dintr-un anume punct de vedere, soțul activ sau copiii, sunt afectați la fel de puternic precum bolnavul”, spune doctorul Scarlat.

În decursul anilor de observații, medicul a observat o diferență semnificativă între două posibile situații în care se află aceste familii. Astfel, familiile în care membrul activ reușește să găsească o soluție prin care să-și mențină activitatea socială cât mai aproape de nivelul de dinainte de accident sau boală, au o calitate a vieții mai apropiată de nivelul de dinaintea accidentului. Relațiile cu prietenii, colegii de muncă și societatea nu sunt atât de afectate.

Citește și: Medic nou, specialist în Neurologie, la Spital AS Medica. Echipa s-a mărit cu patru noi membri în ultima lună

Din nefericire, cele în care persoana activă este forțată să renunțe la job și la marea parte a activităților sociale pentru a se dedica îngrijirii bolnavului, se află aproape la polul opus: scad veniturile, scade calitatea vieții, iar relațiile cu ”exteriorul” se deteriorează adeseori ireversibil.

- Publicitate -

”Centrul Medical – spitalul, policlinica și laboratorul de analize – sunt construite în jurul conceptului de medicină socială. Acesta a fost visul meu dintotdeauna, să pot ajuta un număr cât mai mare de oameni care, în mod normal, nu ar putea avea acces la servicii medicale de calitate.

După șase ani de activitate continuă, mă bucur să pot anunța deschiderea unui program dedicat acestor familii lovite de soartă. Avem atât echipe medicale, care de acum conțin și însoțitori ai pacienților în recuperare, precum și dotările care să ne permită oferirea de îngrijiri medicale de lungă durată persoanelor aflate în această situație”, anunță doctorul Scarlat.

Începând din septembrie 2022, Spitalul AS Medica Bucov pune la dispoziție și însoțitori, acele persoane care se pot ocupa într-un mod dedicat de pacienții aflați în procesul recuperării de lungă durată după accidente sau afecțiuni precum:
– traume,
– boli cardiace,
– boli ale bătrâneții,
– boli neurologice,
– diabet etc.

- Publicitate -

În afara unui colectiv medical care are, deja, rezultate de excepție, spitalul deține dotări la standarde europene, de la condițiile de cazare și hrană a pacienților, până la salină, centru de recuperare fizică și aparatură medicală de ultimă generație.

”Pentru un pacient care intră pe ușa spitalului nostru pentru recuperare, acest sistem înseamnă redarea sănătății unei întregi familii. Persoana sau persoanele active își pot relua activitățile de dinainte de accident sau boală, își pot reînnoda relațiile sociale și, foarte important, vor știi că cel drag aflat în grija noastră beneficiază de îngrijirile unei echipe interdisciplinare profesioniste, de afecțiune și, foarte important, de respect”, spune doctorul Alin Scarlat.

Având în vedere specificul acestui tip de servicii, Spitalul AS Medica Bucov nu a întocmit o ”ofertă de prețuri”. Membrii familiilor aflate în situația descrisă mai sus pot programa o discuție cu reprezentanții spitalului pentru a identifica împreună care ar fi cele mai potrivite servicii pentru pacienți, precum și costurile acestora.

Citește și: Medic nou, specialist în Neurologie, la Spital AS Medica. Echipa s-a mărit cu patru noi membri în ultima lună

Pentru acest serviciu, spitalul pune la dispoziție numerele de telefon 0344111465 și 0371046882, la care cei interesați pot suna de luni până vineri în intervalul orar 15.00 -19.00, pentru programarea unei discuții.

- Publicitate -

Pentru cei care nu pot accesa spitalul telefonic, dar și pentru urgențe în acest domeniu, sunt puse la dispoziție e-mail office@as-medica.ro și/sau al messengerul paginilor de Facebook: https://www.facebook.com/SpitalASMEDICABucov și https://www.facebook.com/Dr.AlinScarlat.

(P)

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -