Întreabă medicul! Tratamente-turcia.ro îți răspunde! – Despre obezitate

0

De astăzi, tratamente-turcia.ro a lansat o nouă rubrică, Întrebări & Răspunsuri, prin intermediul căreia aceștia încearcă să fie cât mai aproape de voi. Cum funcționează această rubrică? Este simplu, voi adresați întrebări din domeniul medical care vă interesează, iar ei le redirecționează, în funcție de categoria în care se încadrează, medicilor lor și vă răspund într-un timp cât mai scurt cu putință.

„Ideea a pornit de la faptul că am primit nenumărate întrebări de la voi, multe dintre ele repetându-se și am considerat că este important și util să le prezentăm sub forma unei rubrici Întrebări&Răspunsuri”, spun cei de la tratamente-turcia.ro.

În ediția de astăzi aflăm ce este obezitatea și de ce este important să o tratăm dar și ce este gastrectomia mânecii, bypassul gastric și balonul gastric.

Ce este obezitatea?

Excesul de greutate și obezitatea sunt definite ca o acumulare anormală sau excesivă de grăsime care  prezintă un risc major pentru sănătate. Un indice de masă corporală (IMC) cu o valoare de peste 25 indică o supraponderabilitate, iar atunci când este peste 30 deja vorbim despre obezitate. Problema obezității nu este una de trecut cu vederea, peste 4 milioane de oameni murind în fiecare an ca urmare a excesului de greutate.

Excesul de greutate și obezitatea sunt întâlnite și la adulți și la copii, boala continuând să ia proporții tot mai mari. Din 1975 până în 2016 numărul copiilor și al adolescenților supraponderali sau obezi cu vârsta cuprinsă între 5 și 19 ani a crescut de peste patru ori, de la 4% la 18% la nivel global.

De ce ar trebui tratată obezitatea?

Este foarte important să combatem obezitatea deoarece, în afară de inconvenientele pe care le creează din punct de vedere al aspectului fizic, poate duce și la probleme serioase de sănătate, cum ar fi:

  • diabet tip II
  • boli coronariene ale inimii
  • Anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la sân sau cel la intestine
  • AVC (accident vascular cerebral)
  • hipertensiune
  • colesterol mărit sau ateroscleroză (boală cauzată de grăsimea care îngustează arterele)

Citește articolul integral pe tratamente-turcia.ro

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău