Fibromul uterin, o tumoare inofensivă în cele mai multe cazuri

0
Uterine Fibroids: Symptoms and Diagnosis

Fibroamele uterine sunt tumori care se dezvoltă în sau pe pereții uterului. Fibromele din uter sau fibroamele uterine sunt cele mai frecvente tumori necanceroase sau benigne la persoanele aflate la vârsta fertilă. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de leiomioame și mioame. Multe femei au fibroame fără simptome, în timp ce altele au dureri, sângerări sau alte probleme. Acest articol oferă o prezentare generală a fibroamelor, inclusiv tipurile lor, efectele asupra corpului, cauzele și opțiunile de tratament.

Fibroamele uterine sunt tumori care apar în sau pe pereții uterului, formate din celule musculare netede și țesut conjunctiv. O persoană poate avea unul sau mai multe fibroame, dimensiunea lor variind de la mărimea unei semințe de măr până la cea a unui grapefruit (uneori chiar mai mare de atât). De asemenea, acestea se pot micșora sau pot crește în timp.

Fibroamele sunt mai frecvente de la 30 de ani până la vârsta la care începe menopauza, până la 80% dintre femei dezvoltând fibrom până la vârsta de 50 de ani. De obicei, acestea se micșorează după menopauză.

Nu este clar de ce se formează aceste tumori, dar par să se dezvolte atunci când nivelul de estrogen este mărit.

Fibroamele uterine sunt aproape întotdeauna necanceroase, cele canceroase fiind rare, apărând în mai puțin de 1 din 1.000 de cazuri. Atunci când un fibrom este canceros, se numește leiomiosarcom.

Tipuri de fibroame

Clasificarea unui fibrom depinde de localizarea acestuia în uter.

Cele trei tipuri principale de fibrom sunt:

  • Fibroamele subseroase: acestea sunt cele mai frecvente tipuri. Ele cresc în exteriorul uterului.
  • Fibroamele intramurale: acestea cresc în interiorul peretelui muscular al uterului.
  • Fibroamele submucoase: acestea cresc în spațiul deschis din interiorul uterului.

Unele fibroame pot deveni fibroame pedunculate, ceea ce înseamnă că fibromul are o tulpină care se atașează la uter. Majoritatea fibroamelor nu provoacă simptome sesizabile. Cu toate acestea, unele pot provoca disconfort semnificativ.

Citește articolul integral pe www.tratamente-turcia.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău