Diabetul de tip II – simptome, factori de risc și posibile complicații

0

Diabetul de tip II este cea mai frecventă formă de diabet. Acesta apare atunci când nivelul zahărului din sânge crește din cauza problemelor cu producția de insulină. Boala poate apărea la orice vârstă, dar este cel mai probabil să apară după 45 de ani. Aproximativ 422 de milioane de oameni din întreaga lume au diabet zaharat, majoritatea trăind în țări cu venituri mici și medii, iar 1,6 milioane de decese sunt atribuite în mod direct diabetului, în fiecare an. Acest articol analizează semnele și simptomele timpurii ale diabetului de tip 2, factorii de risc și potențialele complicații.

Unele simptome ale diabetului de tip 2 pot include oboseală, creșterea poftei de mâncare și setea exagerată. Persoanele care dezvoltă diabet de tip 2 nu produc sau nu utilizează corect insulina. Insulina este hormonul care reglează glicemia sau zahărul din celule.

Când zahărul nu poate intra în celule, aceasta înseamnă că:

  • se colectează prea multă glucoză în sânge
  • celulele corpului nu pot folosi glucoza pentru energie

Un medic poate diagnostica diabetul în cazul în care nivelul de zahăr din sânge al unei persoane este de 126 mg / dl sau mai mare, după un fasting de 8 ore.

Simptomele glicemiei crescute în diabetul de tip 2 tind să apară treptat. Nu toată lumea cu diabet de tip 2 va observa simptome în stadiile incipiente.

Dacă o persoană are simptome, poate observa următoarele:

  • Micțiuni frecvente și sete crescută: Când excesul de glucoză se acumulează în sânge, corpul va extrage lichid din țesuturi. Acest lucru poate duce la sete excesivă și la nevoia de a bea și de a urina mai mult.
  • Creșterea poftei de mâncare: În diabetul de tip 2, celulele nu pot accesa glucoza pentru energie. Mușchii și organele vor avea un consum redus de energie, iar persoana se poate simți mai înfometată decât de obicei.
  • Pierdere în greutate: Când există prea puțină insulină, corpul poate începe să ardă grăsimi și mușchi pentru energie. Acest lucru determină pierderea în greutate.
  • Oboseală: Atunci când celulele nu au glucoză, corpul devine obosit. Oboseala poate interfera cu viața de zi cu zi atunci când o persoană are diabet de tip 2.
  • Vedere neclara: Glicemia ridicată poate provoca extragerea lichidului de pe lentilele ochilor, producând umflături și o vedere încețoșată temporar.
  • Infecții și răni: Este nevoie de mai mult timp pentru a vă recupera după infecții și răni, deoarece circulația sângelui este slabă și pot exista și alte deficiențe nutriționale.

Dacă oamenii observă aceste simptome, ar trebui să se prezinte la un medic. Diabetul poate duce la o serie de complicații grave. Cu cât o persoană începe mai repede să-și gestioneze nivelul de glucoză, cu atât are șanse mai mari de a preveni complicațiile.

Citește articolul integral pe tratamente-turcia.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău