Adrian Streinu Cercel: ”La șapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniștiți, pentru că nu mai suntem la risc”

Declarații optimiste, dar fără prea mare bază în ceea ce se întâmplă în realitate. Vorbim exclusiv despre cei care vor să se vaccineze, dar nu pot accesa sistemul în cea de a doua etapă a vaccinării.

Cu toate acestea, declarațiile celor care au fost în prim-planul crizei sanitare rămân optimiste.

Adrian Streinu Cercel:„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.

E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe.

Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului.”

foto gov.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău