Situația Covid-19, în Prahova, 16 ianuarie: 55 de persoane raportate infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Prefectura Prahova a transmis, sâmbătă, 16 ianuarie, situația Covid-19 la nivelul județului. În ultimele 24 de ore au fost raportate 55 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar rata de infectare în Prahova este de 1,35 la 1.000 de locuitori.

Conform datelor oficiale, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 25201 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„Din totalul acestora, 778 de pacienți au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele trei decese au fost înregistrate în rândul a trei persoane de sex masculin (47, 60, 79 ani), cu comorbidități”, a anunțat Prefectura Prahova.

Cele 55 persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 244 de paturi sunt ocupate. La ATI, nu au fost raportate paturi libere.
(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 51534 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 1,35.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1061 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2762 de persoane, 397 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 80 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 144 sancțiuni (72 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 14 – nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020, 54 – în cadrul acțiunilor punctuale, 4 – purtarea necorespunzătoare de catre pasageri a mastii de protecție in transport in comun), în valoare totală de 23500 lei.

De asemenea, a fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană, în baza art.352 CP, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Instituția Prefectului – Județul Prahova
16 ianuarie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău