Medicii de familie nu vor să se implice în procesul de înscriere al pacienților la vaccinarea anti-Covid și monitorizarea pacienților. Președintele Colegiului Medicilor Prahova: „Nu avem timp fizic pentru o astfel de procedură!”

Ordonanța prin care medicii de familie ar urma să fie implicați în procesul de înscriere în campania de vaccinare anti-Covid și, ulterior, în monitorizarea acestora, nu a fost încă publicat, însă deja au apărut mai multe discuții contradictorii legate de o astfel de soluție, având în vedere că sistemul este unul birocratic. Președintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Simona Schnelbach, susține că nu există timp fizic pentru o astfel de procedură, în special pentru monitorizarea ulterioară a pacientului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat săptămâna trecută că medicii de familie vor primi bonusuri financiare pentru a se implica în procesul vaccinării anti-Covid, nu doar pentru înscrierea pacienților la vaccin, ci și pentru monitorizarea acestora, precum și pentru informarea și comunicarea cu aceștia.

Ordonanța care reglementa acest aspect nu a fost încă publicată, iar în teritoriu lucrurile stau cu totul altfel.

Primul semnal a venit din partea pacienților, care susțin că medicii de familie le recomandă să se înscrie singuri pe platformă electronică.

„Medicii de familie nu fac programări pentru vaccinare împotriva Covid-19, spunând că trebuie să sunăm la centre, dar nu e afișat niciun număr de telefon”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

Președintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Simona Schnelbach, susține că medicii de familie nu au obligația de a realiza înscrierea pacienților pe platforma electronică.

„Ordonanța cu privire la implicarea medicilor de familie în procesul de înscriere și monitorizare a pacientului nu a fost publicată. Pacienții pot să se înscrie individual pe platforma electronică sau pot suna direct la call center. Medicii de familie nu au timpul fizic de a se ocupa și de înscrierea, monitorizarea și comunicarea cu pacienții, având în vedere că în momentul de față medicii de familie se ocupă de monitorizarea pacienților Covid și a persoanelor suspecte de Covid-19, nu doar de cazurile care ajung la cabinet. Pacienții au posibilitatea de a se înscrie individual pe platforma electronică sau să sune la call center. Noi recomandăm pacienților să se vaccineze, să se înscrie pe platforma electronică, însă medicii de familie, care nu se pot angaja să facă monitorizarea pacienților vaccinați”, a precizat Simona Schnelbach, președintele Colegiului Medicilor Prahova.

Persoanele care doresc să se vaccineze pot să se programeze individual pe platforma informatică dar și la call-center.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Dar medicii de familie nici nu mai consulta de 11 luni ,decât telefonic Stau cu ușile închise si iese asistenta ,spui ce te doare si a doua zi mergi după rețeta. De 11 luni ma intreb daca mai am medic de familie,ca eu nu am vazut o

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău