Câmpina tinde să devină focarul Covid din Prahova. Problema o reprezintă infectarea cadrelor medicale

0

Temerea cea mai mare a fost încă de la început faptul că tocmai cadrelele medicale ar putea să fie afectate de răspândirea Covid19.

Este și motivul pentru care SJU Ploiești este ultimul spital în care ar trebui să ajungă cazuri de persoane infectate cu coronavirus, tocmai pentru ca ceilalți pacienți, neinfectați, dar cu alte probleme grave de sănătate să poată fi îngrijiți.

Pentru desemnarea spitalului covid în Prahova, alegerea firească a fost până la urmă Spitalul Municipal din Câmpina. Din păcate, tocmai acolo au apărut și primele probleme. Tot din Câmpina avem și cel de al doilea spital afectat, acesta fiind Sanconfind.

Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, situația cadrelor medicale infectate cu COVID-19, dar și a celor aflate în izolare, în județul nostru, este următoarea: 2 medici confirmați (1 – Spitalul Municipal Câmpina, 1- Spitalul Sanconfind Câmpina), iar alți 13 aflați în autoizolare, 3 asistente cu rezultate pozitive la infecția cu noul coronavirus, iar 40 aflate în autoizolare, 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă și un brancardier se află în auto-izolare.

Dacă Sanconfind a fost deja închis pentru public, efectuându-se dezinfecția până pe 5 aprilie, în cazul Spitalului Municipal Câmpina precizările au fost făcute de directorul Călin Tiu:

”Vă informăm că la data prezentului anunț, un medic angajat al Spitalului Municipal Câmpina este internat într-o alt unitate sanitară, unde a fost diagnosticat pozitiv Covid. Am solicitat Directiei Sanitare Prahova derularea procedurii de evaluare epidemiologică în spital. (…)
Totodată, va informăm că până în momentul de față (n.r. – 03.04) în spitalul nostru nu s-a înregistrat niciun pacient pozitiv Covidț
Vom reveni cu alte elemente în funcție de evoluția situației.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău