Candidatul independent la Primăria Ploiești, Radu Popescu, propune ca în fostul sediu al OMV Petrom, aflat în administrarea Primăriei Ploiești, să își desfășoare activitatea un centru cultural pentru copii și tineret.

 

Postarea lui Radu Popescu pe Facebook: 

"Clădirea Petrom, Centru cultural pentru copii și tineret din Ploiești! Tu ce părere ai despre această propunere?

 

Sunt părinte care își crește copilul în Ploiești. Prietenii mei au copii pe care îi cresc în Ploiești. Am condus colective formate din părinți care locuiesc și își cresc copiii în Ploiești. În glumă, pot spune că am toate certificările și acreditările care să mă îndreptățească să pot vorbi despre copii și mai ales despre obligațiile pe care le avem noi, comunitatea, față de ei. Decizia mea de a candida independent la primăria Ploiești i-a luat prin surprindere pe majoritatea covârșitoare a prietenilor și apropiaților. Au crezut că am luat-o razna: ”Măi Radule, nu stai tu bine aici, unde ești?!?”, sau ”chiar îți trebuie ție balamucul ăsta? Nu vezi ce e în jur?”, și așa mai departe. După ce le-am expus proiectul meu și obiectivul pe care mi l-am propus, mi i-am transformat în susținători. După ce veți citi rândurile de mai jos, părinți sau nu, sper ca și voi să fiți unii dintre ei, pentru că aici nu este vorba despre mine sau despre voi. Este despre un viitor corect și curat posibil pentru Ploiești, orașul în care trăim și pe care îl toți îl iubim. Eu cred că mandatul 2016 – 2020 trebuie să însemne o schimbare totală a felului în care politicienii înțeleg să se ocupe de Ploiești. Cred că este momentul unei administrații locale formată din oameni cărora nu le este rușine să meargă cu autobuzele orașului, nu le este teamă să treacă pe jos prin Bereasca, Pictor Rosenthal sau Mitică Apostol și, mai ales, nu le este rușine să intre într-o școală administrată de primărie. În acest ultim domeniu, mandatul care se încheie pe 5 iunie a depășit cele mai triste recorduri: cel mai mic buget din istoria orașului alocat grădinițelor, școlilor și liceelor. Cel mai haotic program de investiții în bazele sportive școlare. Cel mai lipsit de coerență program de încurajare a performanței școlare. Și lista poate continua. Copiii noștri merită mai mult. În fiecare an ei ne dovedesc asta: în condițiile pe care le-am descris, elevi din Ploiești câștigă concursuri organizate de NASA, olimpiade internaționale de informatică sau inventică ori concursuri din cele mai diferite domenii. Din nefericire aceste performanțe unice au fost și sunt posibile doar datorită sacrificiilor extraordinare făcute de părinți și devotamentului total al unor dascăli. Acest lucru eu vreau să-l schimb. Vreau ca cei care intră pe poarta unei școli din Ploiești să simtă că mai au un partener sigur și de încredere: Primăria. Pentru atingerea acestui obiectiv, primul și cel mai important pas pe care vreau să-l fac înainte ca situația să devină critică este următorul: clădirea Petrom simbol al Ploieștiului să devina Centru cultural pentru copii și tineret.

Am urmărit toate discuțiile legate de destinația ei. Indiferent de culoarea politică, au dovedit pe rând că acest bun care a intrat în patrimoniul orașului este bun de folosit doar ca pretext de scandal politic. Ultima, aceea de a muta acolo, printre altele, serviciile sociale ale primăriei, mi se pare cel puțin... lipsită de inspirație. În opinia mea această clădire simbol, intrată în patrimoniul orașului printr-un gest rar – o sponsorizare, nu poate avea decât o singură destinație: aceea de Centru cultural pentru copii și tineret, un loc în care să concentrăm cât mai multe activități dedicate copiilor si tinerilor comunității, respectiv:

- Activități de timp liber (cultural artistice, tehnico-științifice și sportive)

- Activități pentru consiliere și orientare profesională, asistență psiho-pedagogică

- Centru de excelență pentru elevi

- Activități de sprijin in vederea susținerii examenelor naționale 

- Incubator de proiecte comunitare dezvoltate de societatea civilă ( ONG-uri care au ca obiect de activitate domeniul educațional cu accent pe voluntariat)

Aceasta este o propunere care poate fi implementată imediat de către actuala conducere a primăriei și a consiliului local. În afară de voința politică, nu există niciun obstacol. Este drept că nu are valoarea electorală a pensiei municipale, a apei calde gratuite sau a pulpelor de pui, însă eu cred că cei care conduc acum orașul pur și simplu nu au avut în vedere o astfel de destinație. M-am simțit obligat să vă supun acum atenției și dezbaterii acest proiect, pentru că am înțeles că primăria face deja demersuri concrete pentru a transforma clădirea în centru de primire și distribuție a ajutoarelor sociale. 

Prin urmare, cred că în clădirea Petrom ar fi bine ca primăria să facă un centru de formare și dezvoltare de valori în beneficiul comunitatii din Ploiești.

Pentru asta candidez!

Voi ce părere aveți?"

(P)

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...