- Publicitate -

Deputatul George Ionescu (Forța Dreptei): Susținem transformarea zonelor cu plantații viticole certificate DOC în destinații turistice

Data:

Distribuie articolul:

Partidul Forța Dreptei susține transformarea zonelor cu plantații viticole certificate DOC în destinații turistice. Anunțul a fost făcut deputatul George Ionescu, președintele Partidul Forța Dreptei Prahova.

- Publicitate -

Partidul Forța Dreptei a lansat un proiect legislativ cu scopul de a promova și dezvolta turismul în zonele viticole care dețin plantații certificate DOC (Denumire de Origine Controlată).

Propunerea legislativă vine în sprijinul viticultorilor din aceste regiuni, cu accent pe zona viticolă din Prahova, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare și promovare. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților și se află în dezbaterea comisiilor din Senat.

Conform proiectului, zonele în care există plantații viticole certificate DOC și se produc și comercializează vinuri cu denumire de origine controlată vor fi recunoscute oficial ca zone cu potențial turistic. Aceasta ar însemna o recunoaștere oficială a calității și importanței acestor regiuni viticole, precum și o oportunitate de a dezvolta un turism specific, axat pe viticultură, vinificație și degustare de vinuri.

- Publicitate -

Propunerea legislativă vine și în sprijinul viticultorilor din zona viticolă Prahova, una dintre cele mai importante regiuni viticole din România. Această zonă, cu terenuri și climă favorabile, produce vinuri de calitate superioară și este recunoscută pe plan național și internațional pentru vinurile sale premiate”, a precizat deputatul George Ionescu, președintele Partidului Forța Dreptei Prahova.

Transformarea zonei viticole din Prahova și a altor zone cu plantații viticole certificate DOC în destinații turistice, potrivit parlamentarului prahovean, ar aduce multiple beneficii pentru viticultori.

Prin crearea unui flux constant de turiști și vizitatori în aceste zone, se deschid noi oportunități de promovare și vânzare a produselor viticole locale. Viticultorii vor putea interacționa direct cu consumatorii și vor avea posibilitatea de a-și prezenta oferta vinicolă într-un cadru autentic și captivant”, precizează deputatul George Ionescu, președintele Partidului Forța Dreptei Prahova.

- Publicitate -

Inițiatorul proiectului estimează că inițiativa va genera o creștere semnificativă a veniturilor pentru viticultorii din zona Prahova și va contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Partidul Forța Dreptei invită toți factorii de decizie, specialiștii din domeniul viticol, viticultorii și părțile interesate să susțină această inițiativă legislativă pentru a promova dezvoltarea turismului viticol și pentru a sprijini viticultorii din zona viticolă Prahova și din întreaga țară.

Suntem convinși că transformarea zonelor viticole certificate DOC în destinații turistice va avea un impact pozitiv asupra economiei locale, va contribui la promovarea patrimoniului viticol al României și va oferi turiștilor o experiență autentică și memorabilă în aceste regiuni”, a precizat George Ionescu, președintele Partidului Forța Dreptei Prahova.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -