Cine este AUR în Prahova? Nu are sediu de partid, au un singur consilier local și un deputat, dar crește în sondaje

1

În plină criză politică, dar și sanitară, pe plan politic, formațiunea care a înregistrat o creștere rapidă în sondaje a fost Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În Prahova, formațiunea politică nu are momentan sediu, are un singur consilier local și un deputat.

Considerat de adversarii politici un partid extremist, dar apreciat de o cotă importantă de electorat pentru mesajele anti-sistem, AUR a crescut rapid în sondaje la aproape un an de la alegerile parlamentare.

Priza la electorat a devenit și mai mare, după ce au sprijinit moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar și după ce liderii formațiunii politice au ieșit în față cu mesaje împotriva restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii Covid-19, fiind de notorietate mitingul organizat la București.

AUR în Prahova: partidul fără sediu, dar ”pe val”

În Prahova, după alegerile locale din 2020, AUR a obținut un singur mandat de consilier local, la Tinosu, prin Cristian Enache, vicepreședintele organizației județene.

Rezultatul este pus și pe seama faptului că formațiunea politică s-a înscris în cursa electorală în numai în cinci localități (Câmpina, Scorțeni, Drăgănești, Măneciu și Tinosu), în contextul în care, la acea dată, au existat organizații locale doar în șapte localități. Probabil altfel ar fi stat situația dacă, șa Ploiești și la Urlați, unde existau organizații locale, se reușea depunerea candidaturilor.

La alegerile parlamentare, formațiunea politică a obținut un scor surprinzător, peste 17.000 de voturi la Camera Deputaților în condițiile în care la Senat listele de candidați au fost invalidate pe motiv că nu era înscrisă nicio candidată. Astfel, Adrian George Axinia a devenit deputat AUR de Prahova.

Citește și: Alegeri parlamentare 2020. Președintele AUR Prahova, după rezultatul votului: „Suntem o formațiune anti-sistem. Am sancționat greșelile politicienilor din ultimii 30 de ani!”

Organizația județeană nu are încă sediu, deși reprezentanții partidului susțin că au depus cerere pentru un spațiu, conform legii, la Primăria Ploiești.

Prin urmare cine este AUR Prahova? Asta în contextul în care comunicarea formațiunii politice se face exclusiv pe rețelele de socializare sau la cabinetul parlamentar al deputatului Adrian Axinia, situat la parterul fostei clădiri Consproiect din Ploiești.

La această întrebare ne-a răspuns Mihai Cucu, coordonatorul județean al AUR Prahova.

„Suntem un partid în creștere, și la propriu și la figurat”, susține Mihai Cucu, coordonatorul AUR Prahova, care are o explicație pentru creșterea din sondaje, susținând că procentul real este de 20-21%.

„Pe de o parte crește numărul de membri și se înmulțesc organizațiile locale, pe de altă parte se fac eforturi substanțiale pentru ca noii veniți să asimileze și să promoveze mai departe cele 4 valori care stau la baza doctrinei conservatoare a partidului AUR: familia, credința creștină, națiunea și libertatea”, a declarat pentru Observatorul Prahovean Mihai Cucu, coordonatorul județean AUR Prahova.

Înainte de alegerile locale, în 2020, filiala prahoveană număra aproximativ 100 de membri, iar în prezent AUR Prahova are aproximativ 500 de membri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Normal că va urca in gratiile poporului…. deoarece orice mișcare fac și fiecare decizie luată întâi întreabă poporul apoi o vor lua conform sondajelor… Nu mai departe sa făcut sondaj cu vaccinarea obligatorie la profesori unde poporul a spus „NU” sau cel puțin când am efectuat eu votul era o diferență semnificativă între da și nu, cred că ” DA” avea undeva la 20% …. Atunci, de ce nu se tine cont de decizia poporului … Și sa mai discutat să bage vaccinarea obligatorie pt profesori?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău