sebastian_ghita_kovesi_dna_63398700.jpg

Fostul deputat PSD de Prahova, Sebastian Ghiţă a depus, marţi, prin intermediul avocaţilor, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vizați sunt procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, procurorul Giluela Deaconu şi foştii procurori Mircea Negulescu şi Savu Alfred.

Potrivit realitatea.net, Ghiţă îi acuză pe cei cinci de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreapt, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, se arată în documentul prezentat de România TV.

Mai mult, Sebastian Ghiţă susţine că poate proba acuzaţiile aduse oamenilor legii cu probe cu înscrisuri, dar şi martori şi înregistrări audio şi video.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sebastian Ghiţă a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, exact în momentul în care i-a expirat mandatul de parlamentar şi, implicit, imunitatea oferită de acesta, el fiind cercetat şi judecat în mai multe cauze.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, pentru ca o lună mai târziu să fie eliberat sub control judiciar, neavând voie să părăsească Belgradul, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro.