Anchetă la o grădiniţă din Vaslui, după ce o educatoare ar fi lovit şi zgâriat o fetiţă, iar apoi i-ar fi acoperit rana cu fond de ten. 

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a declanşat, marţi, o anchetă la o grădiniţă din municipiul Vaslui, unde o educatoare este acuzată că ar fi lovit şi zgâriat o fetiţă de patru ani, iar apoi i-ar fi acoperit rana cu fond de ten pentru a nu fi observată de către părinţii copilei.

Potrivit primelor informaţii oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, cercetările în acest caz au fost începute în urma reclamaţiei făcute de către mama fetiţei, care a sesizat că fiica sa a fost agresată fizic de către o educatoare de la Grădiniţa nr. 9 din Vaslui.

Mai mult, părintele copilei de patru ani, preşcolar în grupa mijlocie, susţine în aceeaşi plângere că educatoarea ar fi mascat coplei rana din apropierea ochiului, acoperind-o cu fond de ten.

 

În apărarea sa, educatoarea a spus reprezentanţilor ISJ Vaslui că, de fapt, fetiţa ar fi fost lovită de un coleg de grupă, iar ea a intervenit pentru a aplana conflictul. În apărarea sa, femeia susţine că l-a prins pe băieţel de mână pentru a nu o mai lovi pe copilă. Ulterior, educatoarea ar fi pus degetul pe zgârietura de lângă ochi, care ar fi fost provocată de colegul fetiţei, moment în care aceasta a simţit că o doare.

"Imediat după incident, doamna educatoare spune că ar fi aplicat  un unguent special pentru zgârieturi pe rana fetiţei, nicidecum cu fond de ten. Noi mâine (n.r.-miercuri) vom merge la grădiniţa respectivă pentru a sta de vorbă cu copiii care au asistat la incident şi vom convoca şi o şedinţă cu părinţii. Este prematur să ne pronunţăm acum cine este vinovat de incident”, a declarat, marţi, pentru News.ro inspectorul şcolar pe învăţământ preşcolar din cadrul ISJ Vaslui, Zoe Popescu, potrivit news.ro.

În funcţie de rezultatul anchetei, şefii învăţământului vasluian vor stabili şi eventualele sancţiuni în acest caz.
sursa: rtv.net