Numărul copiilor din Piteşti, elevi la aceeaşi şcoală, care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară a crescut la 26. Elevii au între şapte şi nouă ani, iar medicii au confirmat deja pentru o parte dintre ei prezenţa adenovirusului. Conducerea DSP a început o anchetă.

Primii copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti aseară. Elevii de la Şcoala nr. 16 din Piteşti acuzau stări de febră, greaţă şi dureri de stomac. De vină, spun, inspectorii DSP, ar fi mâncarea primită joi la cantina afterschoolului.

Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş: „Au consumat brânză cu mămăliguţă, pulpe de pui la cuptor cu garnitură. After-school-ul care asigură masa pentru aceşti copii este în curtea şcolii. Echipa de epidemiologi din Direcţia de Sănătate Publică s-a prezentat la spitalul de pediatrie, iar o altă echipă formată din reprezentanţi ai supravegherii şi ai inspecţiei noastre sunt la şcoală şi la acest after-school pentru recoltare de probe. Au fost informaţi şi colegii noştri de la Direcţia SanitarVeterinară, ministerul sănătăţii”.

Directorul Şcolii generale nr. 16 din Piteşti susţine că mâncarea dată copiilor a fost pregătită în condiţii corespunzătoare.

Vlad Laurenţiu, directorul Şcolii nr. 16 Piteşti: „Mâncarea se pregăteşte aici, în fiecare dimineaţă vin doamnele, am înţeles la ora 5 şi ceva. Se apucă de mâncare. Se serveşte în pauzele de la 12 la 13. Întotdeauna a fost foarte bine pregătită. S-a spus ceva despre mămăligă, despre nişte copane”.

Elevii care au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost internaţi şi sunt monitorizaţi de medici.

Adina Enescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Piteşti: „Diverse simptomatologii, febră, vărsături, scaune, scaune diareice şi dureri abdominale. Toţi sunt stabili hemodinamic, respirator, au fost investigaţi în urgenţă, dintre care doi copii s-au transferat la spitalul de boli infecţioase”.

Inspectorii DSP Argeş au sigilat bucătăria cantinei şcolare şi i-au chemat de acasă pe toţi angajaţii.

Argeș: Numărul copiilor internați cu scaune diareice a crescut de la 32 la 41

În spitalele din județul Argeș sunt internați duminică 41 de copii care prezintă scaune diareice, cu nouă mai mulți decât în urmă cu o zi, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

Dintre cei 41 de copii internați la unități medicale din Argeș, 33 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 23 de copii, dintre care 26 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești sunt patru copii, doi dintre ei cu vârsta sub doi ani. Un copil mai mic de doi ani se află în secția de pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeș și alți patru la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București.

 

sursa: digi24.ro