Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, înfiinţarea partidului UpR - Uniunea pentru Rădăuţi, iniţiat de trei rădăuţeni, preşedinte interimar al formaţiunii fiind avocatul Traian Andronachi, care a anunţat că va candida la funcţia de primar în Rădăuţi.

 

Preşedintele interimar al formaţiunii, avocatul Traian Andronachi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel Bucureşti a admis înregistrarea Uniunii pentru Rădăuţia în Registrul Partidelor Politice, decizia fiind definitivă.

Partidul a fost înfiinţat de avocatul Traian Andronachi, împreună cu alţi doi rădăuţeni, Dan Vatră şi Romeo Cătălin Negruţ.

Andronachi a afirmat că a avut un angajament cu rădăuţenii pentru înfiinţarea acestui partid. "Partidul va avea în prim-plan dezvoltarea şi revenirea la normalitate în Rădăuţi. Rădăuţi nu este al PSD, al PNL sau al oricărui alt partid. E al rădăuţenilor şi al tuturor celor care îşi doresc un viitor demn în oraşul nostru”, a spus Andronachi.

 

Preşedintele interimar al UpR va fi candidatul formaţiunii la funcţia de primar al municipiului.

În ultimii doi ani, situaţia administrativă din Rădăuţi a fost afectată după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie, în toamna anului 2014. În martie 2015 Consiliul Local a fost dizolvat de Curtea de Apel Suceava, iar în aprilie municipiul a rămas şi fără secretar, al cărui mandat a încetat. Pentru rezolvarea problemei administrative, Guvernul a emis mai multe acte normative prin care prefectul a putut numi un secretar interimar, iar apoi a fost reînfiinţat Consiliul Local din supleanţii de pe listele de la alegerile din 2012, astfel încât a fost ales un viceprimar care a preluat atribuţiile de primar.

În perioada în care nu a avut conducere, în municipiul Rădăuţi nu s-au putut emite autorizaţii din partea Primăriei, astfel că au fost afectate proiectele aflate în derulare.

 

 

sursa: gandul.info